Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı’ndan gelen mimarlarla bina içi restorasyonu devam eden Tarihi Askerlik Şubesi binasının hazırlanacak olan çevre düzenlemesi projesi öncesinde incelemelerde bulundu.
 Vali Yazıcı binanın aslına uygun bir şekilde restore edildiğini vurgulayarak “Tarihi binamızın restorasyon işi 400 bin liraya daha önce ihale edilmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda bina uğradığı deformasyondan kurtarılarak özgün haline dönüştürülüyor. Bu çalışmalar bir, bir buçuk ay içerisinde tamamlanacak. Bu çalışmaların yanında binanın çevre düzenlemeleriyle ilgili çalışmalarımız da olacak. Bunun için de TBMM Mili Saraylar Daire Başkanlığı’ndan Mimar arkadaşlar inceleme için geldiler. Binamızın güzel olan bu bahçesini proje sonrasında halkımızın kullanımına açmış olacağız” şeklinde konuştu.
 Kent Müzesi Olacak
 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Cemil Çiçek’in girişimi ve destekleriyle tarihi binanın restore edildiğini söyleyen Yazıcı “Binamızın restorasyon çalışmalarında sona doğru gelindi. İnşallah burayı belediyemiz Kent Müzesi olarak düzenleyecek.  Yozgat’ı anlatan ve Yozgat’ın kültürünü, örfünü, ortaya çıkartan objelerin yer aldığı kent müzesi oluşturulacak” dedi.

Editör: TE Bilişim