Sorgunlu Emine İlbaş, ziyarete gelen komşu çocuğunun oynadığı içi yünden doldurulmuş bebekten esinlenerek başladığı bebek örgüsünü geliştirdi. Eşi Osman İlbaş’ın da desteği ile kısa sürede farklı tasarımlarda bebekler üreten Emine İlbaş, internet üzerinden aldığı siparişlerle hem ev hanımlığı yapıyor hem de para kazanıyor. 

KOMŞU ÇOCUĞU İLHAM VERDİ

İlbaş, bebek örme işini geliştirdikten sonra her geçen gün daha fazla dikkat çekmeye başladığını belirterek; “Bebek örmeye ilk olarak 2011 Ocak ayında başladım. O dönem  üst kat komşumla arkadaşlık ediyorduk. Bir gün komşum küçük oğluyla elinde kolları olmayan içi yünle doldurulmuş tuhaf bir şekil olan bir örme bebekle oturmaya geldi. Komşum senin elin örgü işine yatkın değişik bir bebek yap satalım dedi. Ben bebeği örmeye başladım, eşim işten geldiğinde bebeği gösterdim ve beğenmedi.

Yeni fikirler üreterek kolları, eteği ve şapkası olsa çok daha güzel olur dedi küçük kızımın şapkasının aynısından bebeğe de ördüm. Bebek komşumun getirdiği bebekten çok değişik bir şekil almış ve çok güzel olmuştu. 

Daha sonra bu bebeği geliştirerek acemi olan ördüğüm bebekten daha güzel bir bebek ördüm. Eşimin sosyal çevresi geniş olduğu için bebek ördüğümü öğrenen kişiler teker teker sipariş vermeye başladılar. Bebek siparişi veren kişiler bebek hakkında yaptıkları yorumla bebek daha modern güzel bir bebek olmuştu sonunda evime ve eşime katkı sağlayacak bir iş edinmiştim. Hem ev ortamında bulunuyor çocuğuma bakıyor hem de para kazanıyordum” dedi.  

EL ÖRGÜSÜ ŞİRİNELER

Bebek çeşidini geliştirmeye başladıkça özel siparişler almaya başladığını ve çocukların sevgilisi çizgi film kahramanı şirinlerin örmeye başladığını söyleyen Emine İlbaş, şirine bebeklerin büyük ilgi görmeye başladığını söyledi.

Örgü bebeklerin içini elyafla doldurarak çocukların hayal dünyasına hitap eden bebekler ortaya çıkardığını anlatan İlbaş, şunları söyledi:

“İnternette site açıp Türkiye’nin dört bir yanından çocuklara satış yaptım. İnternet üzerinden arama yapanlar eşimin ismini yazıp (Osman İlbaş) yazdıkları vakit bebeklerin örneklerinden görebilirler. Bebeklerin resmini görenler çoğaldıkça sipariş sayım da çoğaldı.  

BAŞKA KADINLARA İLHAM KAYNAĞI OLDU

Artık bu bebekleri sadece ben örmüyorum, el örgüsüne meraklı bayanlar da internet üzerinden gördükleri bebeklerden model çıkarıp, üreterek satış yapmaya başladılar.  2011 yılından bu yana 500 aşkın bebek ördüm. Türkiye’nin illeri ve yurt dışında bulunan akrabalarıma ve onlarda çevrelerine gösterip satış yapmama yardımcı oldular şuan sipariş yoğunluğu yaşamaktayım. Bebeklerin oluşmasında emeği bulunan aileme, çevreme, eşime Gülümser hanım ve Ahu hanıma teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim