Zabıta birimleri sabahın erken saatleri itibariyle okullardaki öğrenci kantinlerine denetimlerde bulundu. Öğrenciler ilk tenefüslerini gerçekleştirmeden denetimini yapan Zabıta birimleri öğrenciler için hazırlanmış simit, puaça ve ekmek arası ürünleri gıda mühendisi eşliğinde denetledi. Zabıta birimleri yaptıkları denetimlerde okul kantinlerine dışarıdan gelen el yapımı ürünlerin hijyen ve sağlık kontrolünü yaparken, ambalajlar içerisinde satışa sunulan ürünlerde de son kullanım tarihi ve ürün tazelik kontrolü gerçekleştirdi.
Bazı kantinlerde bulunan mutfak kısımlarını da denetleyen Zabıta ekipleri özellikle tost makinası ve çay makinelerinin de temizlik ve hijyen durumunu kontrol etti. Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kantincilere yasalar gereği okul kantinlerinde meyve satışı yapılması gerektiğini ve kantincilerinde kantinlerinde meyve bulundurması gerektiği uyarısı yapıldı. Zabıta Müdürü Musa Baran “Yasalar okul kantinlerinde meyve bulundurulması hükmünü içeriyor” diyerek kantincileri de bu konuda duyarlılığa davet etti.
Gazlı içecekler konusunda da hassas davranan zabıta birimi kantinlerde gazlı içecek satışının yasak olduğunu da kantin işletmecilerine hatırlattı. Zabıta Müdürü Musa Baran “Birinci önceliğimiz çocuklarımızın sağlığıdır. Yaptığımız denetimin amacı budur. Onların sağlığını bozacak veya tehlikeye sokacak hiçbir duruma izin vermeyiz. Bugün yaptığımız denetimlerde ayrıca onlara da aldıkları ürünlerin son kullanım tarihi ve tazeliği konusunda uyarılarımız oldu. Faydalı bir denetim oldu. Olumsuz bir durumla karşılaşmadık bu konuda velilerimiz rahat olsun ancak duyarlılıktan da vazgeçmeyerek olumsuz durumları gerek bize, gerek diğer ilgili kurumlara iletsinler” dedi.

Editör: TE Bilişim