Yerköy İl Genel Meclisi Üyesi Osman Biçer, Yerköy ilçesinde geçmiş dönemlerde devlet tarafından temeli atılan bir dizi yatırımların atıl ve yarım bırakıldığını ve kaderine terk edildiğini belirtti. Osman Biçer, önceki gün düzenlenen meclis toplantısında Vali Abdulkadir Yazıcı’ya  Yerköy’deki yarım kalmış devlet yatırımlarından bahsetti, kamu yararına kullanılmasını istedi. 
1994’TE TEMELİ ATILDI 
Biçer; 1994 yılında Et Balık Kurumu tarafından küçükbaş ve kanatlı hayvan kesim mezbahanesi olarak 75 dekar alan üzerine inşası düşünülen tesisin yarım kaldığını ve tesisisin kaba inşaatının tamamlanamamasından dolayı yıkılmaya yüz tuttuğunu ve metruk binayı da zararlı alışkanlığı bulunan kişilerin mesken tuttuğunu bildirdi.

LOJMAN BİNASI NE 
OLACAK?

Biçer, ilçede Et ve Balık Kurumu yatırım dışında yine daha önce Polis Lojmanları olarak kullanılan lojman binasının da boşaltıldığını ve bu binanın da kaderine terk edildiğini aktardı. 
Biçer “Toki konutlarından polislerimize lojman tesis edildiği için bu lojman binamızda boş kalmıştır. Bu binanın da yine metruk bir hal almaması adına bir çalışma uygulanmasını talep ediyoruz” dedi. 
Osman Biçer ayrıca istatistiklere bakıldığında Yerköy’ün ülke genelinde en az yeşil alana sahip ilçe olduğunu hatırlatarak Vali Yazıcı’dan ilçenin ağaçlandırılıp, yeşillendirilmesi adına da bir proje ve çalışma talep ettiklerini ifade etti.
YAZICI: “YAKINDAN 
İLGELENECEĞİM”
Yerköy ilçesinin öne çıkan sorun ve sıkıntılarını dinleyen Vali Abdulkadir Yazıcı ise konuyla yakından ilgileneceğini beyan ederek, söz konusu atıl yatırım alanlarını ve boş kalan kamu binalarını da yerinde incelemek istediğini söyledi. Vali Yazıcı “Söz konusu yerleri beraber ilçemize giderek yerinde inceleyelim, yerinde görelim ve ona göre ne yapabiliriz buna göre bir karar alalım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim