Yozgat il genelinde yeraltındaki jeotermal kaynaklar tespit edilerek, yüzde 50'i yeryüzüne çıkartılıp, kullanıma sunuldu.
     AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Yozgat merkez Çatakboğazı, Sorgun, Sarıkaya, Saraykent, Yerköy, Yenifakılı, Boğazlıyan, Akdağmadeni ilçesinin jeotermal su potansiyeline sahip, jeotermal alanları olarak belirlendi. Bu alanlarda İl Özel İdaresi öncülüğünde gerçekleştirilen jeotermal enerji potansiyeli tespit çalışmaları sonucunda il genelinde saniyede bin litre debide jeotermal kaynağın bulunduğu belirlenerek, bu enerjinin saniyede 500 litre debisi yeryüzüne çıkartılıp, kullanıma sunuldu.
     Yozgat İl Özel İdaresi, AB IPA Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) kapsamında jeotermal turizm ve seracılığın geliştirilmesine yönelik projeler hazırladı. 10 adet sıcak su kuyusunun açılması ve açılan kuyulardan elde edilen akışkanın seracılık ve termal turizmde kullanılması için yüzde 75'i AB fonlarından, yüzde 25'i İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanmak üzere 4 milyon 486 bin 943 avro ödenek ayrılması amacıyla hazırlanan proje teklif çağrısı kapsamında ilgili makama sunuldu.
     Diğer tarafta, belirlenen bölgelerde termal turizm ve termal sağlık tesislerinin kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim