İstanbulluoğlu Mahallesi İstiklal Anadolu Lisesi altında bulunan  metruk binanın yıkımının ardından mahallede mahalle muhtarı Erdoğan Deniz ile incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediye ekiplerine söz konusu bölgeye yeni sokak açılması talimatında bulundu. Mahalle muhtarıyla birlikte yıkım alanının çevresinde inceleme yapan Başkan Arslan, teknik ekiplerden imar planını isteyerek mahallenin imar planını inceledi. 

Söz konusu metruk bina ve çevresinin özellikle İstiklal Lisesi’ne yakın olduğunu ve bölgenin kötü alışkanlığı bulunan kişiler tarafından mesken tutulduğunu söyleyen Arslan; 
“Yıkmakla iş bitmiyor, yıkımın ardından binanın arka kısmında kalan aralığı da ekiplerimiz açacak ve burada yeni bir sokak oluşturacağız. Böylece burası eğitim öğretim gören öğrencilerimizi ve velilerini tehdit eden bir alan olmaktan çıkacak ve tüm mahalle halkının kullanabileceği geniş ve ferah bir sokak olmuş olacak” diye konuştu. 
Belediye Başkanı Kazım Arslan Yozgat genelinde yer alan birçok metruk ve ören binayı yıktıklarını ve okul çevresinde yer alan yapılara ise öncelik verdiklerini de ifade etti.

Editör: TE Bilişim