Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Deniz, 4’üncü olağan kongresinde üçüncü kez güven tazeledi.
    Yozgat Dernekler Federasyonu’nun Bağcılar Halk Sarayında yapmış olduğu 4. Olağan Genel Kurul toplantısında Mehmet Deniz üçüncü kez seçildi. İlki 15 Ocak 11 günü Zeytinburnu belediye tesislerinde gerçekleştirilen seçimlerde, iki listenin olması ve tek listede uzlaşma sağlanamaması üzerine bir hafta ertelenen seçimler 22 Ocakta nihai hedefine ulaştı.
    Oldukça gergin ortamda geçen seçimde sinirlerin oldukça gerildiği gözlendi. Açılış konuşması yapan Mehmet Deniz, seçim sürecinde yaşananları tek tek özetleyerek delegeyi bilgilendirdi.
    Deniz şöyle konuştu: “Önceki hafta dernek başkanlarının itirazına rağmen hakkından feragat ettiğini Prf. Dr. Rahmi Güçlü’nün ortak adaylığında yarıştan çekildiğini fakat dernek başkanlarının buna sıcak bakmaması sonucu bu zamana kadar biz başkana tabiydik ama yaşanan süreçte de Mehmet Denizin dernek başkanlarına tabi olması gerektiğini savunarak ortak deklarasyon yayınladılar. Ben bunun için dernek başkanlarına tabi oldum ve bunun için buradayım.Bu yaşanan süreçten kesinlikle en rahatsız olan kişide benim” dedi.
    Son derece birli kirliliğinin yaşandığını da sözlerine ekleyen Deniz 300 öğrenciye burs verdiklerini belirterek; “İstanbul’da bulunan hiçbir federasyonun yapamadığı şeylere imza attık. 2011 senesinde yine Yozgat’a 300 kişilik Öğrenci yurdunun temellerinin atılacağını da müjdesini verdi. Asıl hedeflerinin İstanbul-Fatih’te yapacakları Yozgat Kültür Merkezi olduğunu, bunun plan ve programı yaptıklarını dile getirdi.
    Deniz “Biz burada bulunuyor isek hizmet için buradayız federasyonu kendimize gelecek olarak görmedik” diye konuştu.
    Öte yandan söz hakkı alan bir diğer aday Kazım Ekinci de içinde bulunduğu genel sekreteri olduğu federasyonun faaliyetlerinin yetersiz olduğunu kurumsallaşamadığını iddia ederek daha iyi yönetmek için aday olduğunu ama yaşanan süreçten kendisinin de rahatsız olduğunu belirtti.
    Ekinci, seçim sürecinde usulsüzlüklerin yapıldığını da iddia etti. Ekinci şöyle konuştu: “Geldiğimiz noktada ben ve ekibim bu saatten sonra adaylıktan çekiliyoruz her hangi bir kargaşaya mahal vermemek adına da ekibimizle salonu terk ediyoruz” diyerek salondan ayrıldılar.
    Seçime daha sonra kalındığı yerden devam edildi. Divan Başkanlığına Yusuf Erkoç, Katip Üyeliklere Faruk Sarıaslan ve Ahmet Avcı’nın getirilmesiyle gündem maddelerine geçildi. Teklif edilen bütün maddeler delegelerin oy birliği ile kabul edildi.
    Yozgat Dernekler Federasyonu Başkanlığına tek aday olarak katılan Mehmet Deniz, oylamaya katılan bütün delegelerin oylarını alarak üçüncü kez başkanlığa seçildi. Yapmış olduğu kısa teşekkür konuşmasında, birlik ve bütünlüğü korumak için ellerinden geleni yapacaklarını, küskünleri ve dargınlıkları gidereceklerini belirtti. Genel kurula katılan herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim