İşsizliğin sona erdirilmesi, vasıfsız işçilerin vasıflı hale getirmesi ve işçi bulamıyorum diyen işverenlerin ise daha kolay ve işinde uzman işçiler bulabilmesi için uygulanacak olan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEMP) Yozgat Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonunda kamuoyuna anlatıldı.
    İşsizlik oranını azaltmak ve işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla uygulamaya geçilmesine başlanan “Beceri'10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi”  dün Yozgat' ta  da anlatıldı.
    Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık,  İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İş-Kur İl Müdürü Şahin Altan, il ve ilçe daire müdürleri, ilçelerden gelen Sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri, işçi, işverenlerin katıldığı Yozgat Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen proje tanıtımını Vali Şentürk yaptı.
    İşsiz gençlerin iş sahibi, işverenlerin ise artık nitelikli personellere sahip olabileceklerini belirten Şentürk; “İşsiz gençlere mesleki eğitim vererek onların, beceri ve niteliklerini kazandırarak iş gücü piyasasına dahil etmek istiyoruz. Projede maksat işsiz gençleri meslek sahibi ederek iş sahibi etmek. Aynı zamanda da mevcut işyerlerine işçi yetiştirmektir. Türkiye genelinde 1 milyon insanı karşılayacak bu projede ki meslekler sizlerin tercihlerine göre açılacak.
    Kurslarda gençlerimize eğitim vereceğiz. Örneğin mobilya sektöründen bir arkadaşımız derse ki bana 20 eleman yetiştirin. Pekala mobilya sektöründe kurs açacağız ve bize derse ki şu gençlerinde eğitilmesini istiyorum derse tabi ki onlara kurs vereceğiz. Peki nerede olacak derseniz. Bu okulda olacak çünkü devlet bu okula büyük bir yatırım yaparak atölye kurdu. Mevcut teknolojinin üzerinde bir teknoloji kuruldu. Kurslar burada olacak fakat burası okul olduğu için kurslarımız ders saatleri dışında gerçekleşecek. Kursiyerler her gün için 15 TL alacak bizden. Torba yasa' ya göre  İş Kur ile düzenlenen iş kur kurslarını bitirenler için işe alındıkları aydan itibaren 36 ay devlet sigorta masraflarını karşılaycak” dedi. Daha sonra Makina, Mobilya ve Tesviye atölyelerini inceleyen Vali Şentürk; “Yozgat'ın ilerlemesinde bu eğitimin çok büyük bir adım olduğunu düşünüyoruz” dedi.   
Editör: TE Bilişim