Kazanlıların 15 Temmuz gecesi ortaya koydukları kahraman mücadele karşılıksız kalmayarak ilçelerinin adı ‘Kahraman Kazan’ olarak değiştirildi. O geceye 13 şehitle güç veren, destek olan Yozgatlılarla, terörle mücadelede toprağa düşen şühedanın isimlerinin okullarda yaşatılması isteniyor. 

Ankara’nın Kazan İlçesi’nde yaşayan kahraman halkın 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu o muhteşem mücadele karşılıksız kalmadı ve ilçelerinin ismi ‘Kahraman Kazan’ olarak değiştirildi. Yozgatlılar, o geceye güç veren 13 şehit ve terör şehitlerinin isimlerinin de yaşatılmasını istiyor. 
15 TEMMUZ’UN 13 KAHRAMAN İSMİ
Cengiz Polat, Hasan Altın, Celalettin İbiş, Serkan Göker, Mustafa Aslan, Mustafa Koçak, Beytullah Yeşilay, Mehmet Ali Vurel, Yasin Yılmaz, Özgür Gencer, İbrahim Yılmaz, Yıldız Gürsoy, Ömer İpek. 15 Temmuz’un karanlık gecesini aydınlatan 13 yiğit… Onlar o geceyi ölümsüz kılan 241 şehidin bulunduğu kutlu kervanda yer aldılar. 
İSİMLERİ İLE YAŞASINLAR
15 Temmuz gecesi, milletinin üzerine bomba yağdırmaktan zerre tereddüt duymayan vatan hainlerine, karanlık yüzlü alçaklara karşı korkusuzca mücadele ederken şehit olan 13 vatan evladı. 
Yozgat halkı, hakları ödenmeyecek kadar mukaddes olan bu 13 vatan evladının isminin Yozgat genelinde okullarda, sokak, cadde veya özel kuruluşlarda yaşatılmasını istiyor. 
KAHRAMANLAR UNUTULMASIN
Ankara’nın Kazan İlçesi’ne ‘Kahraman Kazan’ ismi verilmesinin isabetli bir karar olduğunu söyleyen Yozgatlılar, aynı şekilde Yozgatlı şehitlerinin de yaşatılması için çalışma başlatılması gerektiğini söylediler.
13 kahramanın isimlerinin yer aldığı kurumlarda ayrıca öz geçmişleri ve kahramanlık hikayelerinin de yer alması gerektiğini ifade eden vatandaşlar; “Bu sayede şehitlerimiz, kimler için, kime karşı mücadele verdikleri ve tarihte eşi benzeri görülmemiş ihanet oyunu unutulmamış olacak” dediler.
 
BUHARALIOĞLU AİLESİNE VERİLEN SÖZ UNUTULDU MU?
Vatandaşlar, ayrıca terör şehitlerine de aynı şekilde vefa gösterilerek, isimlerinin yaşatılmasını istediler. Terörle mücadelenin kahraman şehitlerinden bir tanesi olan Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun ailesine isim sözü verilmesine rağmen bu güne kadar bununla ilgili bir girişimde bulunulmadı. 
2011 yılının Eylül ayında Tunceli merkez Geyiksuyu kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu, kahramanca mücadele ederken şehit düşmüştü. Buharalıoğlu’nun evine taziyeye giden siyasetçiler ve o dönemin il yöneticileri şehidin eğitim gördüğü ve evinin hemen karşısında bulunan Anadolu Lisesi’ne şehidin isminin verileceği yönünde söz verdi. Verilen sözün ardından tam 6 yıl geçmesine rağmen bu güne kadar herhangi bir girişimde bulunulmadı. 
Gazetemize ulaşan mesajlarda Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun isminin okulunda yaşatılması, aileye verilen sözün yerine getirilmesi istendi. 

Editör: TE Bilişim