Yozgat İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) Hizmetleri toplantısı toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nevzat Atak, İl Müdür Yardımcısı Zarife Başer, Şube Müdürü Ahmet Çiftçi, Yozgat İl Milli Eğitim Şube Müdürü Satılmış Gündüz, Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Mesut Gül, Sorgun RAM Müdür Vekili Hüseyin Çetin, Yerköy RAM Müdür Vekili Mustafa Atmaca, Sarıkaya RAM Müdür Vekili Şakir Dündar, RAM bölüm başkanları, rehber öğretmenler ve iş ve meslek danışmanları katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak, Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri İş Birliği Protokolünün Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 1992 yılında yapıldığını hatırlattı. 
Protokoldeki amacın taraflar arasında, mesleki bilgi, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinde iş birliği ve koordinasyonu sağlamak olduğunu kaydeden Atak; “Burada Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık; Eğitimde ve iş piyasasında, bireylerin mesleki gelişimine, mesleki tercih ve kararlarına yönelik yaşam boyu verilen tüm hizmetler olarak nitelendirebiliriz” şeklinde konuştu. 
MBRD toplantısı İş ve Meslek Danışmanı Abdullah Abdülkadir Karaduman'ın sunumuyla devam etti. 
MBRD 1. Alt Çalışma Grubu Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Yozgat il genelinde tüm öğrencilere ulaşılacağını vurgulayan Karaduman; “Sistem tarafından otomatik olarak müdürlüğümüze gönderilen okul listesi birim yöneticileri tarafından İş ve Meslek Danışmanlarının portföylerine dağılımı yapıldı. Yozgat il genelinde bulunan okullara gidildi ve 6400 adet Meslek Seçimine Destek Dergisi öğrencilere dağıtıldı. İl genelinde tüm okullarda öğrencilere meslek seçiminin önemi, kişisel farkındalık ve iş arama becerileri seminerleri verilmeye başlandı. Ayrıca İl Müdürlüğümüzde Meslek Bilgi Merkezi kuruldu ve buraya gelen öğrencilere meslekler hakkında detaylı bilgiler verilmeye başlandı” dedi.
Yapılan sunumun ardından Yozgat il genelinde seminerlere devam edilmesi, öğrencilerin sınav sonrası dönemini kapsayan tercih döneminde Yozgat il/ilçe merkezlerinde mesleklerin tanıtımının yapılacağı meslek stantları açılmasına karar verildi.

Editör: TE Bilişim