Daha önceden araç sahipleri vergi dairelerine kadar giderek kuyrukta bekler ve vergilerini öderlerdi. MTV ödemeleri için artık internetten mtv hesaplama yaparak ne kadar ödemesi gerektiği kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Saatlerce sırada beklemeden rahatlıkla internet üzerinden online olarak hem ne kadar ödeyeceğinizi öğrenebilirsiniz hem de ödemelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. İnternet üzerinden yapacağınız basit hesaplama sayesinde ödemelerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

MTV hesaplaması aşamaları nelerdir?

·         İlk aşama İnternet Vergi Dairesi sayfasına giriş yapmaktır.

·         Ekrana gelen sayfada aracınızın tipini seçin.

·         Araç yaşı ve motor silindir hacmi bilgilerini girerek motorlu taşıt vergisi hesaplama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Her yıl iki kere ödenen motorlu taşıtlar vergisinde ilk taksit Ocak ayında ikinci taksit ise Temmuz ayında ödenmektedir. İnternetten mtv hesaplama yaparak hem iki taksit tutarını da görmüş olur hem de internet üzerinden ödeme kolaylığı sağlar.

Motorlu taşıt verginizi öderken isterseniz tüm taksit tutarını aynı anda ödeyip tamamen bu yılı ödemiş olursunuz ya da iki taksiti baz alarak ilk altı aylık taksiti ödeyebilirsiniz. Eğer ilk taksiti ödemediğiniz takdirdi ikinci altı aylık dilimde cezalı olarak ikinci taksiti ödemek zorunda kalırsınız. Eğer hiçbir taksit ödemezseniz, Maliye Bakanlığı tarafından size bir uyarı mektubu gönderilir. Bu uyarı mektubuna göre hala ödeme yapmazsanız, Maliye Bakanlığı size haciz uygulama işlemlerini başlatır.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim