2015-2016 Eğitim Öğretimin yılının ikinci döneminin ilk gününde Vali Abdulkadir Yazıcı, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret ederek öğrencilere ilk dersi anlattı.
Okuldaki atölyeleri, sosyal alanları ve sınıfları İl Milli eğitim Müdürü Saim Kuş ile birlikte gezen, Vali Abdulkadir Yazıcı okulun nezih ve güzel bir okul olduğunu vurgulayarak okul yöneticileri ve öğretmenleri tebrik etti.
Ziyarette 9. Sınıf öğrencilerinin ders gördüğü sınıfı da ziyaret eden Vali Yazıcı burada öğrencilere önlerindeki üç seneyi en iyi şekilde değerlendirmeleri halinde ömürlerinin geri kalan kısmını rahat bir şekilde geçireceklerini bu nedenle çok fazla çalışmaları gerektiğini ifade etti.

HEDEFLERİNİZİ YÜKSEK TUTUN

Vali Abdulkadir Yazıcı çocukların kendilerine en üst noktada hedefler koymaları gerektiğini belirterek “Hepiniz toplum hayatı içerisinde bir yerinizin olmasını istemeniz lazım. Ben okulumu bitireceğim, şu yeri kazanacağım ve şu sektörde iş yapacağım. Bunları garanti etmeniz içinde çok fazla çalışmanız lazım. Hiçbir şeyi hedeflemezseniz o yanlış olur. Okulunuz güzel, imkanlarınız güzel, bunu da en iyi şekilde değerlendiremezseniz yazık edersiniz. Her taraftan patlama seslerinin geldiği yerler var şuan ülkemizde. Yakılmış yıkılmış, imkanı olmayan okullar var. Ahlaklı, edepli, çalışkan, örnek, dürüst, başarılı bir şekilde bu okulu bitirmenizin önünde hiçbir engel yok. Bizler zorluklarla okuduk, yoklukla okuduk, sobalı okullarda okuduk. Şimdi Allah’a şükürler olsun o zamana göre şimdi cennet gibi bir ortam. Başarının da ona göre fazla olması lazım. Sesiz sakin bir şekilde oturma dönemi geçti. Aktif olacağız, atak olacağız, araştırmacı olacağız ve çok çalışacağız. Sürekli yeni bilgiler isteyerek, sorular sorarak, hocalarımızı da evde çalışmaya zorlayacağız. Hepinize başarılar diliyorum. İnşallah her biriniz güzel yerleri kazanır ve en iyi şekilde okursunuz” dedi.
Okul ziyaretinde Vali Abdulkadir Yazıcı, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Elif Tumgan ve öğretmenlerle bir toplantı yaptı. Burada okul Müdürü  Elif Tumgan okul hakkında bilgiler verdi. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2009 yılında “Haydi Kızlar Okula Projesi” kapsamında açıldığını belirten Okul Müdürü Tumgan; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Grafik Fotoğraf ve Gıda Teknolojisi alanlarında toplam 220 öğrencinin eğitim ve öğretime devam ettiğini söyledi.

OKUL SON TEKNOLOJİ ÜRÜNLERLE DONANIMLI

Okulun teknolojinin son imkanlarından faydalandığını ifade eden Okul Müdürü Tumgan; “Okulumuzda bulunan atölyeler ve toplantı salonu Telekonferans Sistemi Donanımlıdır. Yani atölyelerimizde aramızda protokol yaptığımız kurumlarla eş zamanlı ders ve eş zamanlı toplantılar yapılabilmektedir. Bu donanıma sahip Meslek Lisesi Türkiye’de sadece 6 adettir. Bu tip salonlarda teknolojinin tüm imkânları kullanılmaktadır. Akıllı tahta, akıllı ekran, video konferans sistemleri, IP kameralar, profesyonel projeksiyon cihazları, ses sistemleri, simültane çeviri sistemleri, kontrol sistemleri, yalıtım sistemleri, ışık sistemleri ve özel tasarlanmış mobilyaları ile tam bir çözüm oluşturmak mümkündür. Konferans, panel vb. toplantılarda konuşulanların akılda kalması, görsel anlamda rahatlıkla tartışılması ve toplantı kayıtlarının saklanması gibi pek çok konuda çözüm teşkil etmekte ve bu imkanların tamamı fuaye alanına da taşınmaktadır. Tamamen görsel ekipmanlar kullanılması nedeni ile toplantı verimliliğini de son derece yükseltmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim