Yozgat merkezde olduğu gibi Sarıkaya, Sorgun ve Boğazlıyan İlçeleri’nde de Müftülükler ve yerel yönetimler tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlerdi.

SARIKAYA’DA MANEVİ ATMOSFER

Sarıkaya ilçesinde “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İlçe Spor Müdürlüğü spor salonunda gerçekleşen program, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim’in okunması ile başladı.

Etkinlikler kapsamında, “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” adlı konferans verildi.

Programda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, Hz. Peygamber’in 1443’üncü doğum yıldönümü olan, Kutlu Doğum Haftası’na Sarıkayalıların göstermiş olduğu ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kayar'ın konuşması sonrası, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir, "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet"  konulu konferans verdi.

Bedir'in konuşmasının ardından, “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Konferansa Kaymakamı Yaşar Dönmez,  Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

7 BİN ADET GÜL DAĞITILDI

Sorgun İlçesi’ndeki “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında 7 bin adet gül dağıtıldı.

Belediye düğün salonunda gerçekleşen program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.

Etkinlikler kapsamında “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” isimli konferans düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nın daha geniş çaplı kutlanacağını ve bir çok beldede de kutlama programları düzenleneceğini söyledi.

Ekinci'nin konuşması sonrası,  Bursa İl Müftüsü ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet”  konulu konferans verdi.

Konferansta Ay şu ifadelerde bulundu: “Bu yıl ilk kez Sorgun’da bu programa katılıyorum. Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerini, Peygamberimizin bize tavsiye ettiği kardeşlik anlayışıyla ve gönül huzuruyla gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz. ‘Peygamberimiz Din ve Samimiyet’ konusunun ana başlık olduğu bu yıl, tarafımızdan kaleme alınan ‘Peygamberimizin İnsanlarla İlişkileri’ adlı bir de eser yayınladık. Bu eserde sahte ilişkilerin sanal dünyada yaşandığı günümüzde, gerçek, samimi ve güzel olanını Sevgili Peygamberimizden nasıl öğreneceğimizi anlattık."

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek,  Bursa İl Müftüsü ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci ve çok sayıda davetli katıldı.

Diğer yandan "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek Sorgun esnafı ve vatandaşlara 7 bin adet gül dağıtıklarını söyledi.

Şimşek, gül dağıtımı sırasında yaptığı açıklamada, insanlık tarihinin en önemli olayının hiç şüphesiz efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyayı teşrif etmelerinin olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu:

"O'nun dünyaya gelişi ile insanlığın zulmün karşısında adaleti, cehaletin karşısında bilgiyi, vahşetin karşısında merhameti, düşmanlığın karşısında kardeşliği gördüğünün altını çizerek “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz, asırlar boyu insanlığa klavuz olmuştur. O'nun yeryüzünü şereflendirmesi ile Karanlıklar içerisinde kaybolmuş insanlığın dünü, bugünü ve geleceği aydınlanmış, rehberliğiyle yeniden yolunu bulmuştur. İslam âleminin her yıl artan bir heyecanla yaşadığı Kutlu Doğum Haftası; birlik, beraberlik ve kardeşlik kültürünü daha da genişletip derinleştirmektedir.”

BOĞAZLIYAN’DA KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Boğazlıyan ilçesinde ise "Kutlu Doğum Haftası" kutlamaları çerçevesinde, “ Din ve Samimiyet” konferans düzenlendi.

Özel bir düğün salonunda gerçekleşen konferansa İlçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Beyaz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Güler, burada yaptığı konuşmada, etkinlikler kapsamında Peygamber Efendimizin (sav) müslümanlara tavsiye ettiği kardeşlik anlayışıyla ve gönül huzuruyla "Kutlu Doğum Haftası"nı hep birlikte bir yenisini daha idrak etmenin mutluluğunun yaşandığını söyledi.

Güler'in konuşması sonrasında konuşmacı olarak katılan Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir tarafından konferans verildi.

Konuşmaların ardından müftülük ilahi grubu tarafından çeşitli ilahiler okundu. Program sonrası "Kutlu Doğum Haftası" ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: TE Bilişim