Yaklaşık 3 yıldır pide fırını işleten Abdulbaki Temizgül, Ramazan ayı dolayısıyla her gün ilçeye bağlı köylere pide servisi yapıyor.
Temizgül, "İlçemizde yaklaşık 3 yıldır köylere pide taşıyorum. Ramazan ayı dolayısıyla köylü vatandaşlarımızın iftarlarını sıcak taze pide ile yapmaları için aracımızla köyleri gezerek vatandaşlarımıza taze pideleri ulaştırıyoruz. Çünkü köylü vatandaşlarımızın günlük ilçe merkezine gelme imkânı olmuyor. Bu yüzden biz de böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Vatandaşlarımız bu hizmetimizden oldukça memnun olduklarını belirtiyor. Bu durum bizleri de sevindiriyor" dedi.

Dereçiftlik Köyü sakinlerinden ve Muhtarı Sabit Özçay, her gün köylerine Ramazan pidesi getirilmesine memnun olduklarını belirtti.
Özçay, "Bizim her gün ilçeye pide almak için gitmeye imkânımız olmuyor. Olsa da gel, git ayrı bir masraf oluyordu. Ama böyle köyümüze pidelerin getirilmesi daha iyi. Bütün köy sakinlerimiz iftarlık için pidesini buradan alıyor. Taze ve sıcak oluyor, güzel bir hizmet, Allah razı olsun getirenlerden." diye konuştu.
Ahmet Turan da "Ramazanlarda ilçede oturan oğlum köy minibüsüne pide vererek bize yolluyordu. Fakat bu uygulamayla birlikte biz kendi pidemizi sanki fırına gider gibi köy meydanından alıyoruz. İftarda taze pide ile orucumuzu açıyoruz. Güzel oluyor." dedi.
Editör: TE Bilişim