Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Plan ve Bütçe Komisyon'nda Torba Yasa'ya eklenen "fazla mesai ücreti" konusundaki sıkıntıları Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a iletti.
    Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Torba Yasa’da Adalet Bakanlığı çalışanlarını ilgilendiren “iş yoğunluğu fazla olan mahkemelerde görev yapan personelin yüzde 10’nu geçmemek üzere fazla mesai ücreti ödenir” kanun teklifinin içerik olarak sıkıntı oluşturduğunu dile getirdi. Ünalan, 45 bin personelin sadece yüzde 10’una fazla mesai ödenmesinin iş barışına zarar vereceğini başta Meclis Plan Bütçe Komisyonu olmak üzere birçok platformda dile getirdiklerini, ancak bu kanunun komisyonda değiştirilmesi için hertürlü gayreti gösterdiklerini, fakat değiştiremediklerini sözlerine ekledi.
Ünalan, “Büro Memur-Sen ve Memur-Sen olarak, Adalet Bakanlığı’nda tüm çalışan personele fazla mesai ücreti verilmesini Toplu Sözleşme görüşmelerinde gündeme getirmiştik. Çözüme kavuşturulamayan konuyu Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda (KPDK) tekrar gündeme getirerek, üzerinde anlaşılan maddeler arasında yer almasını sağladık. Ancak Torba Yasa’ya konulan kanun Büro Memur-Sen ve Memur-Sen tarafından tasvip edilmemektedir” şeklinde konuştu.
Kanunun bu haliyle çalışma barışını bozacağını ifade eden Ünalan, konu ile ilgili yaşanabilecek sıkıntıları Bakan Bekir Bozdağ’a ileterek Meclis Genel Kurulu’nda destek istedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, madde bu haliyle kanunlaşırsa çalışanlar arasındaki iş barışının tehlikeye gireceğini, bu yüzden Meclis Genel Kurulunda maddenin tekrar düzenlenmesi için gerekli desteği vereceklerini söyledi. Ayrıca konu ile ilgili gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gerekse Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacağını ifade etti.
Görüşmede Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Engin Kocabey, Mustafa Mengütaycı, Enerji Bir-Sen 2’nolu Şube Başkanı Durak Aygün de hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim