Sobadan çıkan gaz can almaya devam ediyor. Kırşehir’de son iki günde 4 kişi sobadan sızan gazdan yaşamını yitirdi. Dede ve torunun hayatını kaybettiği ilk karbonmonoksit zehirlenmesinin ardından bir gün geçmeden Çiçekdağı ilçesi ikinci soba zehirlenmesi vakası ile sarsıldı. Bu kez gelin ve kaynana yaşamını yitirirken, bir çocuk da ağır yaralı olarak tedavi altına alındı. 
Acı olay Çiçekdağı ilçesine bağlı Kızılcalı köyünde yaşandı. Daşar ailesinden bir müddet haber alamayan komşuları kapıyı çaldı. Kapıyı açan olmayınca komşuları kapıyı kırarak eve girdi. Eve girildiğinde Ayşe, Selma ve 3 yaşındaki Emirhan Daşar’ı baygın halde yattıklarını gören yakınları 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi.
Sağlık ekipleri sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen Ayşe, Selma ve 3 yaşındaki Emirhan Daşar’ı Çiçekdağı ve Yozgat Yerköy Devlet Hastanesine kaldırıldı.Hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen Ayşe ve Selma Daşar hayatını kaybederken, üç yaşındaki Emirhan Daşar’ın hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi. Gelin ve kaynananın cenazeleri, cumhuriyet savcısının, Yozgat'ın Yerköy Devlet Hastanesi morgundaki incelemesinin ardından, Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
DEDE TORUN DA ÖLMÜŞTÜ
İki gün önce Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde Rıdvan Bozdağ (14) ve dedesi Ali Bozdağ'ın (71), sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetmişlerdi.

Editör: TE Bilişim