Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Kenan Filik, Türk milletinin ve kutsal vatan topraklarının son günlerde terör saldırılarına maruz kaldığını belirterek; “Ne hazindir ki; terör odakları ve çeteleri sınırlarımızda kamplar kurmuş ve küresel güçlerin denetiminde faaliyetlerini alçakça sürdürmektedir” dedi.
    Yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul'daki hain saldırıyı kınayan Ülkü Ocakları Başkanı Kenan Filik, bazı gazeteleri teröristlerle mülakatlar yaparak, adeta şer güçlerinin mesajlarını kamuoyuna taşımakla suçladı.
MİLLİ DEĞERLERİMİZ TARTIŞILIYOR
    Filik, ülkede milli ve manevi değerlerin tartışılır olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
    “Bugün milli dilimiz tartışılmaktadır, Türk bayrağının yanına ikinci bayrak talepleri artmaktadır” diyen Filik; “İstiklal marşımızın karşısına başka bir marşı dillendirme alçaklığına şahit olunmaktadır. Bölünmeyi bekleyenlerin, siyasi kongre salonlarında iktidar partisinden katılan bazı milletvekilleri ayakta ihanet marşlarına saygı duruşuna geçmişlerdir” dedi.
İSTANBUL'DAKİ SALDIRI MEYDAN OKUMADIR!
    31 Ekim günü İstanbul'da polis aracına düzenlenen intihar saldırısını hatırlatan Filik, Türk polisine yapılan hain saldırının bir meydan okuma olduğunu iddia etti.
    15'i polis 17'si sivil olmak üzere 32 kişi yaralandığı hazin olaya verilecek cevabın belli olduğunu kaydeden Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Kenan Filik'in açıklaması şöyle oldu:
    “Son 8 senedir AKP iktidarının sürdürdüğü politikalar terör ve teröristleri cesaretlendirmiştir. PKK nın bölücü talepleri siyaset sahnesine taşınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş esaslarını, milli birliğini felç etmeyi amaçlayan süreç hızla mesafe almıştır. Türk Milleti bu gelişmeleri dikkatle takip etmektedir. Karşımızda çok ciddi beka sorunu durmaktadır. Milletin ve devletin bekası risklerle dolu bir aşamaya gelmiştir. Destekçileri AB ve peşmerge reisidir. Rol paylaşımı içinde oldukları Kandil cephesi, İmralı canavarıdır.
    Türk milleti etnik depremle felakete uğrayacak, husumet tohumları saçılacaktır. İki dilli, iki bayraklı ve iki milletli, çok kültürlü devlet yapısıyla milli devletimiz ölümcül darbe alacaktır. Tek millet, tek devlet esasına dayalı üniter yapı yıkılacaktır. Bunun sonucunda Türk milleti köklerinden tarihinden, milli kültüründen koparılmış kişiliksiz ve silik bir halk yığınına dönüştürülecektir. Gelişmeler maalesef bu yöndedir. PKK'nın ve İmralı canisinin demokratik özerklikten beklentileri de bunlardır. Demokratik açılım adı altındaki yıkım projesi kapsamında Patrikhaneyle görüşerek taahhütlerde bulunmuştur. İşte bu yüzden millet ve devlet bekası için güç birliği yapmak ve milli tavrı almak bize zorunlu hale gelmiştir.
    Devletimiz  ABD ve AB güdümüne sokulmuştur. Maalesef Kıbrıs'ta Rumlalara, Irak'ta Barzani'ye Kafkasya'da Ermenilere teslim olunmuştur. Irak'ın kuzeyine gönderilen heyetler, İmralı canisi ile görüşmeler, okyanus ötesine yapılan ziyaretler, yeni anayasa için uzlaşma arayışları hepimizin gözü önünde cereyan etmiştir.
    Türkiye'yi böldürmemek için her bedeli ödemeye hazır olmamız ve Türkiye'yi soranların yakasına mutlaka yapışma kararlılığımız ortadadır. Özünde yatan bunlardır. Artık hevesleri kursaklarında kalacak. Taksim'de terör saldırısı sonucu yaralanan Türk polisimize, ailelerine, Türk polis teşkilatının kıymetli ve fedakâr mensuplarının acılarını paylaşıyor ve geçmiş olsun dualarımızla yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz.
    Bu saldırıda yaralanan milletimizin evlatlarına, vatandaşlarımıza ve yakınlarına geçmiş olsun diyoruz. Allah milletimizin yanındadır.”

Editör: TE Bilişim