Yozgat İl Özel İdaresi’ne ait Lise Caddesi Eski Sinema İşhanı’nda bulunan 13 iş yerinin dün yapılması planlanan ihalesi üçü encümen üyesi 4 ihale komisyon üyesinin katılmaması nedeni ile iptal edildi. İptal kararı ihaleye katılan esnafın tepkisine neden oldu. 
İl Özel İdaresi İhale Salonu’nda saat 10.30’da başlayan ihalenin komisyon başkanlığını İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Fazlı Açıkgöz yaptı. İlk ihale Sinema İşhanı No. 2/C  adresinde bulunan kuruyemişçi dükkanı ile ilgili yapıldı. İhale komisyonu başkanı Fazlı Açıkgöz, ihale komisyonunda yer alan 6 üyeden 4’ünün  mazeretleri nedeni ile katılmadığı için ihalenin iptal edildiğini açıkladı. Açıkgöz, 10’ar dakika arayla saat 14.00’e kadar devam eden ihalelere katılanlara aynı gerekçe ile ihalelerin iptal edildiğini duyurdu. 
İhaleye katılan işadamlarından Zafer Özışık, ihalenin bilerek iptal edildiğini belirterek, komisyon üyelerine tepkisini dile getirdi.
Devletin bile bile zarar ettirildiğini söyleyen Özışık, komisyon üyelerinin hep birlikte ihaleye katılmıyor olmasını manidar bulduğunu belirterek, sürecin yakinen takipçisi olacağını sözlerine ekledi. 
İptal kararlarına tepki gösteren Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık; “İl Özel İdaresine ait Lise Caddesi eski sinema iş hanında bulunan işyerleri ile lojman binası altında bulunan işyerleri 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesi uyarınca açık teklif suretiyle 10 yıl süre ile kiralanmak üzere ihaleye çıkarılmıştır. 2 Mayıs 2016 günü ihale saatinde ihaleye katılmak isteyenler, ihale komisyon odasında hazır bulunmuşlardır. İhale Komisyonu Başkanı Fazlı Açıkgöz ve üye İsmail Arslan dışında diğer komisyon üyelerinin ihaleye gelmedikleri görüşmüştür. Bizzat tarafımdan, İhale Komisyonu Başkanı Fazlı Açıkgöz’e, katılmayan komisyon üyelerinin mazeretlerinin olup olmadığı sorulmuştur. Başkan Açıkgöz, Mesut Kılıç ve Bünyamin Erkoç’un mazeretleri olduğunu, diğer iki ihale komisyon üyesinin mazeret bildirmediklerini söylemiştir. Mazereti görmek istediğimizde ise gösteremeyeceklerini beyan etmişlerdir” dedi. 
İhale komisyon üyeleri eksik olduğundan dolayı ihale yapılamadığına dikkat çeken Özışık, ihalenin ertelendiği veya iptal olduğu konusunda İhale Komisyonu Başkanı Fazlı Açıkgöz’den net bir bilgi alamadığını ileri sürdü.
Özışık şunları söyledi: “Önceden tarihi belli olan bir ihalede, ihale komisyonunda görevlendirilen dört il genel meclis üyesinin aynı gün rahatsız olduklarından dolayı ihaleye katılmamış olmaları hem manidardır, hem de görevi ihmaldir. İhale yapılmış olsaydı kamu menfaati oluşacaktı. Söz konusu ihale komisyon üyeleri ihaleye katılmayarak kamu menfaatine de zarar vermişlerdir. Güncel piyasa rayiç bedeli 3-4 bin lira olan bir işyerinin 400 TL ile kirada olması, aynı cadde üzerinde, aynı işi yapan esnafa haksızlıktır. Bu ihale yapılmış olsaydı hem haksız rekabet önlenecek, hem de Özel İdare’nin kira geliri artacaktı. Söz konusu üyeler ihale komisyonuna gelmeyerek kamu menfaatine zarar verdikleri gibi piyasada haksız rekabetin sürmesine de sebep olmuşlardır. Sorumluluklarını yapmamışlar ve görevlerini ihmal etmişlerdir. Demokratik seçimle halktan yetki alan, görevleri öncelikle kamu menfaatini düşünmek olan bu üyeleri görevlerini yapmadıkları için istifaya davet ediyorum. Sayın Yozgat Valisinin, konuya gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim