Abide İşhanı'nın mevcut sorunları Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün başkanlığında düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı. Yozgat'ın en büyük işhanı olmasına karşın binanın başıboş olduğu için isteyenin istediği gibi değişikliği yaptığı gerçeğinin gündeme geldiği toplantıda Vali Şentürk, işhanı sakinlerinin öncelikle hukuki sorunları çözüme kavuşturmasını istedi.
    Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, İş Hanı Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Gündüz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Yurtsevdi, ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.
    Vali Necati Şentürk, Abide İşhanı'nın önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu belirterek; “Yozgat'ın o dönemlerde en önemli iş merkezlerinden birisiydi. Yönetim sorunları nedeni ile bir takım sıkıntılar oldu, Binanın iyi kullanılmamasından kaynaklanan yapıldığı anda da inşaatından imar hatalarından kaynaklanan bir takım sıkıntılar var” dedi.
    İşhanın da bulunan 381 adet iş yerinden 130'unun filen çalıştığını belirterek; “Hukuki işleri iş hanının yönetimi halletmesi gerekiyor. Biz kamu olarak iş hanının nasıl destek vere biliriz sosyal hareketliliği nasıl geliştire biliriz onun üzerinde duracağız.
    İşhanı'nın en alt katını faaliyete geçirebilmek için Abide İşhanı yönetimi orayı kamu hizmeti verebilecek kapasiteye getirmesi gerekiyor. Parasal olarak sistemin bütün maliyeti mülk sahiplerinden alınması gerekiyor” diye konuştu.
    İşhanı sakinleri adına konuşan Zekeriya Gündüz, binanın başı boş kalmasından dolayı her önüne gelenin kendi isteği doğrultusunda değişiklikler yapmasından kaynaklanan sorunların bulunduğunu söyledi.
    “Binanın ana projesinde dışarıya kapı açılması yok. Bina çalışması sebebiyle bazı işyerlerine müsaade edilmiştir. Bunlar örnek alınarak başka işletmelerin dışarıya açılmaları var” diyen Gündüz, iş hanının diğer sorunları hakkında şu bilgileri verdi: “Bizim amacımız lise caddesi giriş katı ve onun altındaki katı güzel bir düzene sokmak ve buraları sadece ticari olarak alış veriş yapılacak iş yerleri kurmak.
    Buraların büro olmasını istemiyoruz. Mülk sahiplerinden ödemeleri bekliyoruz. Bir kısmını aldık bir kısmını bekliyoruz. 
    En alt kat için düşündüğümüz giriş kapısının emniyete alınarak tek bir işletme veya değişik işletmelere verirsek bina kurtulacak.
    Yalnız araba giriş çıkışları olmaması şartıyla. binayı kurtarabiliriz. Binanın kanalizasyon sorunları var. Çatı ve tavanlarda sorunlarımız var.”
Editör: TE Bilişim