Prof. Dr. Tamer Uçar burada yaptığı açıklamada, öğrencilerin derslerinde başarılı olabilmeleri için derslerine çalışmaları öte yandan da hem bedenen hem de fikren sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri adına bu tür spor şenliklere büyük önem verdiklerini belirtti. Uçar, ‘’Bu yıl basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi ve satranç kategorilerinde müsabakalarımız yapılacak.  Öğrenciler arasındaki arkadaşlık ortamının arttırılması, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımlarının sağlanmasına vesile olacak şenliğimizin  ve müsabakaların  başarılı ve centilmenlik ruhu içinde geçmesini diliyorum” dedi. 
29 Nisan tarihine kadar devam edecek olan şenlikte, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi ve satranç kategorilerinde  müsabakalar yapılacak müsabakalarda; Fen Edebiyat, Mühendislik Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler  ve Ziraat  Fakültesi ile  Sağlık Yüksek Okulu, Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksek Okulu takımları mücadele verecek. 
Sağlık Kültür ve Spor Dairesi ile Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığı tarafından organize edilen ve  bu yıl beşincisi yapılan Bozok Üniversitesi Spor Şenliklerinin ilk gününde futbol ve voleybol  müsabakaları yapıldı.
Editör: TE Bilişim