Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, TKDK olarak amaçlarının çiftçilerin hibe desteklerinden daha fazla yararlanmalarını sağlamak olduğunu belirterek, üreticilere çağrıda bulundu. 
Türker, 13. Çağrı döneminde projelerin 12 Ocak-10 Şubat arasında teslim alınacağını, projeleri çiftçilerin kendileri hazırlayabileceği gibi danışmanların da hazırlayabileceğini belirtti. 
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, bölge çiftçilerinin katılımı ile düzenlediği toplantıda, 13. Proje çağrı dönemi ve desteklemeler hakkında bilgi verdi. Çiftçilere; danışman seçerken, danışmanların güvenilirliği ve tecrübeleri hakkında bilgi edinip dikkatli olmalarını isteyen Türker, "Çiftçilerimiz bize zaman zaman danışmanları konusunda şikayette bulunuyorlar. Bazen hazırlanan projelerde eksiklikler olduğu için projeler kabul olmuyor. Çiftçimiz projelerini kendileri hazırlayabiliyorlarsa hazırlasın, hazırlayamıyorlarsa danışmanlarını iyi araştırıp o şekilde seçsinler." dedi. 
Yozgat'ın gelişmesinde ihtiyacı olan sektörün tarım ve hayvancılık olduğunu vurgulayan Türker, "Yozgat, tarım ve hayvancılıkta büyük bir potansiyele sahip. Gerçekten çok verimli bir toprakta yaşıyoruz, bunu iyi değerlendirmeliyiz. Tarım ve hayvancılığı Yozgat'ta güçlendirecek kurum ise TKDK'dir. Avrupa Birliği tarafından desteklenen kurumumuz son yıllarda Yozgat'ta süt, hayvan varlığı, kırsal turizm, tıbbi aromatik bitkilerin, yağlık bitkilerinin gelişmesinde, yerel ürünlerin desteklenmesi, kümes hayvanlar, manda yetiştiriciliği, arıcılık, kültür balıkçılığı seracılık gibi birçok alanda destek sağlamaktadır. Özellikle çiftçilerimizin bu destekten yararlanmasını istiyoruz." diye konuştu. 
Önceki dönemlerde tıbbi ve aromatik bitkiler projesiyle traktör alımının desteklendiğini hatırlatan Türker, "95 proje geldi ve onaylandı, bu rakam Yozgat için çok azdı. Şimdi ise vatandaşımız traktör almak istiyor fakat desteklenmiyor. Bu sebeple vatandaşlarımızın verilen desteklemeleri iyi değerlendirmesi lazım. Şu ana kadar IPART 1 programını uyguladık. Şu anda 13'üncü çağrıdayız ve bitmek üzere ve IPART 1'in de parası bitmek üzeredir. IPAR 1'de 13 çağrıdan sonra para kalmayacağını düşünüyorum. Şu anda 13 çağrı döneminde tarihlerimiz 12 ocaktan başlayıp 10 şubata kadar sürecek. Ne kadar başvuru gelirse Yozgat için bir kâr olacağını düşünüyorum. İPART 1 daha sonra İPART2 programlarıyla çağrıya çıkacak. Vatandaşlardan isteğimiz, 13. çağrıyı kaçırmamaları ve güzel projeler hazırlamalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Türker, daha sonra çiftçilerle sohbet edip sorularını cevapladı.

Editör: TE Bilişim