Bakan Demir, siyasi ayrım yapmadan yapılan her projeye sahip çıktıklarını söyledi
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, iktidar-muhalefet ayrımı yapmaksızın her türlü projeye teknik destek ve kredi desteğini verdiklerini belirterek, ''Bugün Türkiye Cumhuriyeti, son 9-10 yılda geldiği nokta itibariyle dünyada istikbali parlak bir ülke'' dedi.
Demir, bir dizi etkinliklere katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde, Vali Necati Şentürk, AK Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Mehmet Çiçek ve Osman Coşkun, Boğazlıyan Kaymakam Vekili ve Yenifakılı Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
Boğazlıyan'da Kaymakamlığı ziyaretinde Vali Şentürk'ten bilgi alan Demir, burada yaptığı açıklamada, Boğazlıyan ilçesindeki Uzunlu Barajı sulama sisteminin, kapalı sistemi geçmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Eski kullanılan kanaletler zamanla yıpranmış ve kullanılamaz hale gelmiş, bu konu ile ilgili proje çalışması başlatıldı. Kapalı sulama sistemi sayesinde sulamada verimlilik ve nitelik de artacak'' diye konuştu.
 Boğazlıyan ilçesinde kadastro çalışmalarının bittiğini bildiren Demir, şöyle konuştu:
 ''Bizde iktidar muhalefet ayrımı yok, her türlü projeye teknik destek, kredi, imar planı ve harita gibi projelere destek veriliyor. Tüm Türkiye'de hibe kaynakları kapsamında altyapı kaynaklarından nüfusu 100 binin altında olan tüm belediyelerin kanalizasyon, içme suyu ve arıtmaları ile birlikte tamamını bitirme konusunda şu anda çalışmalar başlattık. Devlet Planlama Teşkilatı, bütçe kaynakları ve İller Bankasınca yüzde 51'i hibe olarak altyapılarda değerlendiriliyor.''
Yapı denetiminin yaygınlaştığını da ifade eden Demir, bu denetim kapsamında hedefin sağlıklı, güvenli, verimli yapıların oluşmasını sağlamak olduğuna dikkati çekti, yerel yönetimlerden de bu sistemin sağlıklı ilerlemesi için destek olmalarını istedi.
 Demir, çeşitli ziyaretlerinin ardından Yenifakılı ilçesine geçti.
KARACABAY’IN İSMİNİ TAŞIYAN OKULU AÇTI
Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, Yenifakılı ilçesinde 2009 yılında İstanbul'da geçirdiği trafik kazası sonucunda vefat eden hayırsever iş adamı Adem Karacabay tarafından yapımına başlanılıp, mirasçıları tarafından da geçen yıl tamamlatılan Adem Karacabay Anadolu Öğretmen Lisesi ile Adem-Behice Karacabay Pansiyonu binalarının açılış törenine katıldı.
Demir, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin hem içerde hem dışarda hem de dünyada hızla yükselen bir ülke olduğunu vurgulayarak, ''Dünyayı izliyorsunuz değil mi? Gurbettekilerle görüşüyorsunuz, haberleşiyorsunuz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, son 9-10 yılda geldiği nokta itibarıyla dünyada istikbali parlak bir ülke'' dedi.
Bunun arkasında samimiyetin ve iyi niyetin yattığını, ''tarihe bakıldığında Kurtuluş Savaşı'nda bütün dünya ülkelerinin Türkiye'nin üzerine çullandığını'' ifade eden Demir, şunları kaydetti:
 ''Nereden geldiğimizi, evlerimize bir dilim ekmek götürebilmek için zamanında neler çektiğimizi bizler, büyüklerimiz, ağabeylerimiz çok iyi bilirler, biliriz. Hiçbir zaman benliklerinden taviz vermediler. Çocuklarımızı iyi yetiştirmek için hiçbir zaman taviz vermediler.
Sabah olmadan tarlaya gittiler, öğle vakit geçmesin diye yiyeceklerini yanlarında götürdüler. Onların tek amacı vardı, çocuklarını güzel ve iyi yetiştirmek. Çoluğuna çocuğuna geçimlik temin ederken o özel, güzel bizi biz yapan değerlerimizi de kaybetmeden bizi bu yere kadar getirmişlerdir. Bugün burada Türkiye'nin her yerinde dosdoğru çalışan, kamu ihalesinde, siyasette, devletin her kurumunda tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar kollayan, gözeten, savunan, çocuklarının kullanımına iştirak eden bir milletin geleceği için uğraşan bir iktidarız. Daha uzun yıllar bu devam edecektir.
Bugün burada yapılan yatırımı görüyorsunuz. Artık her doğan çocuğumuz, her gencimiz, her evladımız, devletin her imkanından faydalanacaktır. Her yerde üniversite var, Yozgat'ta da Bozok Üniversitesi var. Her öğrencinin sırasında kitapları var, bundan sonra da devam edecek. 'Her ile bir üniversite' dediğimizde olmaz demişlerdi, bakın yaptık. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin gençleri artık istediği üniversiteye gidecekler. İstanbul, Eskişehir, Ankara hızlı tren hattından sonra Ankara, Yozgat, Sivas hattı oluyor. Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan duble yolumuz bitmek üzere. Görüyorsunuz, kısa zamanda neler yapmışız, yapmaya da devam edeceğiz.'' Konuşmaların ardından okul ve pansiyonun açılışı gerçekleştirildi.
YOZGAT’TA ZİYARETLERLE DEVAM ETTİ
 Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, saat 16:00 sularında geldiği Yozgat’ta sırasıyla Valilik, Belediye, Ak Parti, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü ziyaretlerinin ardından Grand Eser Hotel’de mimar ve mühendislerle toplantı düzenledi.
Editör: TE Bilişim