Öğrencileri derse motive etme ve dersin daha anlaşılır olması, Yozgat kültürünün tanınması açısından Ergin Koleji 6. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi içerisinde Yozgat’ın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde inceleyerek Yozgat Çapanoğlu Camii, Hayri İnal Konağı, Nizamoğlu Konağı ve Yozgat Etnografya müzesini gezdi.
Sosyal Bilgiler öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirilen gezide öğrenciler Çapanoğlu Büyük Camii hakkında bilgiler aldı. Camide incelemede bulundular ve dua ettiler. Yozgat Etnografya Müzesi ve Hayri İnal Konağını da gezen öğrenciler Yozgat Kültürü’ne ait birçok tarihi eseri inceleme imkanı buldular. 
Gördükleri karşısında hayranlıklarını ifade eden öğrenciler Yozgat Kültürüne dair birçok detayı öğrendiklerini, kendileri için kalıcı olacağını ve derste böyle bir uygulama yapıldığı için mutlu olduklarını söylediler.
Okul Müdür Oğuz Köker konuyla ilgili olarak öğrencilere derslerde anlatılan konuların daha anlaşılır olması için bu tür geziler düzenlediklerini öğrencilerin yaşayarak daha kalıcı öğrenme sağladıklarını söyledi.
Köker ayrıca; Yozgat’ta yaşıyorsak Yozgat’ın kültürünü bilmemiz gerekir. Bu vesileyle öğrencilerimiz yaşadıkları yerin tarihini ve kültürünü tanımaya çalıştı. Bu tür uygulamalarımız zaman zaman oldu ve olacak. Bilgilerde öğrenciler üzerinde inşallah kalıcı olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim