Halk Eğitim Merkezinde açılan kurs 560 saat sürecek. Kurs öğreticisi Yaşlı Bakım Geriatri Uzmanı Serpil Köse, yaptığı açıklamada, SYDV tarafından açılan kursun 560 saat süreceğini söyledi.
Köse, kurs eğitiminin teorik ve uygulamalı olarak verileceğini belirterek, şunları söyledi:
“Kursa katılan öğrencilerimize teorik ve uygulamalı olarak ders verilmekte. Teori uygulamalarında hastalık bilgileri, anatomi, hijyen, kişisel bakım gibi yirmiye yakın modülden dersler veriliyor.  Alınan eğitimler sonunda kursiyerlerimizi sınava tabi tutarak başarılı olanlara sertifikaları verilecektir. Kursiyerlerimiz almış olduğu sertifika sayesinde Hastanelerde ve Huzur evlerinin psikiyatri kliniklerinde çalışabileceklerdir.”
Akdağmadeni SYD Vakfı Müdürü Fatih Güler ise yaptığı açıklamada, kurs sonunda başarılı olan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere iş istihdamının sağlanacağını söyledi.
Yaşılar Bize Emanet” projesi kapsamında ilçe merkezinde ve köylerde yaşlı ve yardıma muhtaç kişilerin evlerine gidilerek kişisel bakımları ve ihtiyaçları giderileceğini belirten Güler, "Açmış olduğumuz kurs sonunda başarılı olup sertifika almayı hak kazanan 9 bayanımız ve onların servisinden sorumlu bir şöför’e iş istihdamı sağlanacaktır. Bu sayede ilçe merkezinde ve köylerde yaşayan yaklaşık 100 yaşlı vatandaşımızın evde sağlık ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla yardıma gidilecektir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim