Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Mustfa Toplu, Bozok Üniversitesi gençliğine yönelik ‘Hayata Sahip Çık’ buluşmaları düzenliyor. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmalarda gençliğin manevi dünyasına yön verecek, hayata daha sağlam temeller üzerinde hazırlanmalarını sağlayacak önemli kazanımlar sağlanıyor. 

Psikolojik Danışman Mustafa Toplu, bir çok insanın zorluk ve olumsuzluklarla karşılaştığında sadece şikâyet ederek, suçu, problemi ve çözümü başkalarının sorumluluğuna attığı gerçeğine dikkat çekti. “Ve yine birçok insan yapabileceklerine zihninde sınırlar koyarak hedeflerine ulaşmada gösterebileceği performansın ancak yüzde 1’i ni ortaya koyabilmektedir” gerçeğini hatırlatan toplu,  üniversite öğrencilerine yönelik yürüttüğü çalışmalarımın ana teması ve hedefin bireylerin “kendi hayatına sahip çıkma” becerisini kazanabilmek olduğunu açıkladı. 

Kendi hayatına sahip çıkma becerisi kazanan bireylerin hayatın zorlukları karşısında şikayet etmeyerek, pes etmeyerek ve teslim olmayarak, kendi hayatını iyileştirme ve hedeflerine ulaşabilme gayretinde olduğunu kaydeden Toplu, şöyle konuştu: 

“Alışılagelmedik bir fedakarlıkta bulunuyor ve sonuç alıyorlar. Karşılaştığı olumsuzlukları ve zihninde koyduğu engelleri ve sınırları kaldırıp ortaya koyabileceği en iyi performansı ortaya koyabilme güç ve enerjisini kendisinde buluyor. Benim sloganım ” Hayata sahip çık”.  Şikâyet etmek yerine, hayatta karşılaştığımız olumsuzlukların güç ve enerjimizi sömürmesine müsaade etmek yerine, hayatımızı iyileştirmek, güzel görmek, güzel düşünmek ve hayatımızı yaşanabilir bir atmosfere çevirmek için “Hayata sahip çıkma” becerisini kazanmalıyız. Bu kapsamda 3 senedir üniversite öğrencilerine yönelik yürüttüğüm çalışmalarımda;  oryantasyon, iletişim, frkındalık, riski yönetmek, manevi değerlerin gücü, öfke kontrolü, sosyal beceriler, beden dili, empati ve uzlaşabilme, sorumluluklarım ve kararlarım, Geleceği Planlama konularında seminerler ve konferanslar vermekteyim” dedi. 

Toplu, bugüne kadar Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksek Okulu, Yerköy Meslek Yüksek Okulu, KYK Esentepe, Toki ve Erdoğan  Akdağ Kampüsünde bulunan kız ve erkek öğrenci yurtlarında üniversite öğrencilerine yönelik 15 seminer ve konferans çalışması yaptığını, bundan sonra da çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim