Yozgat il ve ilçelerinde uygulanan ve Hayırlı İşler Manzumesi olarak adlandırılan "Hamiyet Projesi" birçok mülki idare amiri tarafından model kabul edilerek, uygulamaya konuluyor ve proje dalga dalga büyüyor.
Son olarak haberdar olduğu projenin uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliği için Vakıf görevlilerini Yozgat’a göndererek, yerinde incelenmesini isteyen Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, projeyi Şanlıurfa'ya taşıyacak.
Bu amaçla Şanlıurfa İli Haliliye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri Yozgat'a gelerek, önce Vali Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ziyaret etti ardından da projeyi yerinde inceledi. 
Hami-yet, iki yıldan beri Yozgat'ta  sürdürülen Koruyucu Yetim Destek Projesi, eşi vefat etmiş anneyi ve 18 yaşını doldurmayan çocuklarını kapsıyor.  Babası vefat etmiş çocuklara ve annelerine, eğitimden, sosyal hayata birçok konuda eğitim desteği veriliyor.  Psikolojik desteğin de sağlandığı proje kapsamında hamiyet , her geçen gün çığ gibi büyüyerek takdir topluyor.
"Hamiyet Projesi" Yozgat'tan dalga dalga yayılarak, birçok il ve ilçede uygulanmaya başlandı. İstanbul'da başlayıp, Yozgat'ta devam eden Projenin;  Mardin, Ankara, Isparta, Tokat gibi birçok ilin ilçesinde uygulanmaya başladı.

Editör: TE Bilişim