Yozgat'ta Sivil Savunma Haftası nedeniyle okullarda gerçekleştirilen tatbikatlar ile öğrencilere sivil savunmanın önemi anlatılıyor.

     Sorgun'da Türk Telekom Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen ''Yangın'' ve ''Deprem'' tatbikatı gerçeğini aratmadı.

     Belediyeye ait iki itfaiye aracı, bir ambulans ile öğrencilerin katıldığı tatbikatta, temsili olarak ikinci katta mahsur kalan bir öğrencinin kurtarılma sahnesi, kurtarma çalışmalarını izleyen öğrencileri heyecanlandırdı. İkinci kattan yaralı kurtarılan öğrenciye ilk müdahale ambulansta bulunan sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Sağlık ekiplerine okulun sivil savunma kulübü öğrencileri de eşlik etti.

     Ardından bahçede yakılan ateş, yine sivil savunma kulübü öğrencilerinin de katılımıyla kontrollü bir şekilde söndürüldü.

     Tatbikat sonrası öğrencilere doğal afetler ve korunma yolları hakkında bilgiler verilirken, bu arada yangın ihbarı yapılan itfaiyenin 1,5 dakika gibi kısa sürede olay yerine gelmesi alkışlarla karşılandı.

ÇEKEREK   

     Çekerek'te, Sivil Savunma Haftası çerçevesinde Atatürk ve Akbay İlköğretim Okullarında sivil savunma tatbikatı yapıldı.

     Atatürk ve Akbay İlköğretim Okulları Sivil Savunma Kulübü'nce düzenlenen tatbikatta ilk olarak afet anında binadan çıkış senaryosu gerçekleştirildi. Uyarı sireninin çalmasının ardından, bin 200 öğrenci ve 60 öğretmen, yaklaşık bir buçuk dakikada okul binasını terk etti.

     Tatbikatta öğrencilere, doğal afetler için hazırlık, deprem, yangın, sel veya nükleer saldırılar anında neler yapılması gerektiği ve bunların sonunda yapılacak kurtarma çalışmaları konularında eğitim verildi

BOĞAZLIYAN

            Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesinde Sivil Savunma Tatbikatı yapıldı.

     Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerin katıldığı tatbikatta, okul tahliyesi, depremden yaralı kurtarma ve yangın söndürme eğitimleri uygulamalı olarak gösterildi.

     Tatbikata okul personelleri, öğretmenler, öğrenciler ve Boğazlıyan Belediyesi İtfaiyesi Amirliğine ait yangın söndürme ekipleri katıldı.

     Siren sesinin verilmesiyle birlikte öğrenciler sınıflarda sıra altına girerek kendilerini emniyete aldı. İkinci siren sesi ile tahliye çalışmaları başlatıldı. Okul bahçesine toplanma yerlerine ulaşan öğrenciler kısa sürede tahliye edildi.

OKULDA DEPREM TATBİKATI

            Akdağmadeni Anadolu Lisesinde ''Sivil Savunma Haftası'' etkinlikleri kapsamında yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

     Tatbikatta, öğrenciler olası yangın ya da deprem felaketlerine karşı yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirildi. Daha sonra deprem alarmı vermesiyle başlayan tatbikatta, öğrenciler sıraların altına saklanırken, verilen ikinci alarmla birlikte bulundukları binayı en kısa sürede terk etmeye çalıştı.

     Tatbikat esnasında yaralı oldukları var sayılan öğrenciler, sedyelerle taşınarak ambulansa bindirilmesiyle tatbikat sona erdi.

Editör: TE Bilişim