Yozgat kamuoyunun yakından tanıdığı Dr. Mehmet Güneş, “Bir Fikir ve Dava Adamı olarak Nevzat Köseoğlu” adlı sohbetinde Türk fikir hayatında önemli bir yere sahip olan mütefekkir Nevzat Köseoğlu’nu ve fikirlerini BEYDER’de anlattı. 
Yaklaşık bir sene önce baki aleme göç eden Köseoğlu’nun hayatından kesitlerle başlayan sohbet fikirlerinin ve kitaplarının tanıtımı ve merhumdan hatıralarla son buldu. 
Seçkin bir dinleyici kitlesine hitap eden Dr.Güneş, özellikle merhumun milliyetçilik ve kültürle ilgili fikirleri üzerinde durdu. 
Güneş, şunları söyledi: “Nevzat Köseoğlu’na göre Kültür, “iman ve amele” dayanan bir unsurdur ve milli bir oluşumdur. Ona göre Türk milliyetçiliği de kan ve ete dayanmaz, mensubiyet şuuruna, kültür ve tarih ortaklığına dayanır. Bu milliyetçilikte din ve dil birlikteliği önemli bir yer tutar. Türk milliyetçiliğinin temel harcı bu anlayış olmalıdır.” 
Dr. Mehmet Güneş, Köseoğlu’nun bu fikirlerinin günümüzde yaşanan şovenist anlayışların panzehiri olabileceğini, her bir ferdin bu anlayışla hareket etmesi neticesinde millet şuurunun daha da pekişeceğini ifade etti. 
Sohbet programı şehitlere ve Nevzat Köseoğlu için okunan Fatiha ile son buldu.

Editör: TE Bilişim