İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturuma İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ali Açıkgöz başkanlık etti.
Üç ek gündem maddesini görüşen meclis daha sonra gündemde yer alan gündem maddelerini görüşerek karara bağladı. Daha sonra gündemin beşinci maddesine yer alan Çayıralan İlçesi’ne bağlı köylerin içme suyu depolarının durumu hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.
Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun raporunu okuyan komisyon başkanı Ali Ünlü, Aşağı Tekke, Alidemirci,  Aşağı Yahyasaray, Avşaralan, Derekemal, Elçi, Fahralı, Günyayla, İnönü, Kaletepe, Külekçi, Menteşe, Güzelyayla, Söbeçimen, Turluhan, Yukarı Tekke ve Yukarı Yahyasaray köylerinde bulunan su depolarında inceleme gerçekleştirdiklerini ve inceleme neticesinde birçok köyün su deposunda bulunan klorlama cihazlarının çalışmadığının tespit edildiğini söyledi.

Ali Ünlü “Birçok ile su deposu takılmasına rağmen, köy muhtarları klor satın almadığından dolayı klorlama cihazları çalışmamakta. Çalışmaması demek arızalı manasında değil, klor satın alınıp cihaza takılmadığı için su depolarında klorlama yapılamıyor. Bu klorları muhtarların parasıyla satın alıp köylüden topladığı su parasına ilave etmesi gerekiyor. Örneğin 75 Litre’lik bir klor yaklaşık 80 ila 100 Lira arasında satışa sunuluyor. Bunu yapmadıkları için cihazlar verimli kullanılamıyor” dedi.
MHP Grup Sözcüsü Ümüt Şahbaz ise klorlama cihazlarıyla ilgili sorun ve sıkıntıların her sene meclis gündemine geldiğini belirterek “Bazı cihazlar yanlış takılıyor örneğin elektriği olmayan su depolarına cihaz takılıyor. Netice itibariyle de cihazlar çalışmadan orada öylece duruyor. Bundan sonraki süreçte klorlama cihazı takılırken bence daha dikkatli ve bilinçli hareket edersek bu sorunlarla karşılaşmayız. Raporda belirtildiği gibi muhtarların ihmalkarlıkları da söz konusu” şeklinde açıklama yaptı. Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından okunan rapor meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Meclis gündemine gelen ve Yozgat’ın beş yıllık ekonomik kalkınma ve gelişim sürecini ilgilendiren stratejik plan taslağı ise Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmek üzere komisyona sevki yönünde karara bağlanarak oturum sonlandı.

Editör: TE Bilişim