Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, KPSS sınavıyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, ''ÖSYM Başkanı görevden alınmış veya ayrılmış. Sanki suç ona yüklenmiş gibi gözüküyor'' dedi.
     Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde çeşitli temaslarda bulunan Adıbelli, KPSS ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. KPSS ile ilgili ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade eden Adıbelli, ''ÖSYM Başkanı görevden alınmış veya ayrılmış. Sanki suç ona yüklenmiş gibi gözüküyor. Başka birisi görevlendirilmiş ama 280 bin arkadaşımız ter döktü orada. Bunun yanı sıra cemaat, tarikat, çeteler tarafından sorular okunmuş, okutulmuş. Bunun üzerine fazla gidilmeli'' dedi.
     Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu'nun bazı kesimlerinde öğretmen açığı bulunduğunu bildiren Adıbelli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     ''Öğrenciler öğretmen bekliyor, öğretmenler de iş bekliyor. Sayın Milli Eğitim Bakanı'nın burada çelişkili açıklamaları var. Milli Eğitim Bakanı istikrarlı bir açıklama yapar, uzmanlarına danışır. Daha önce bu KPSS'yi yenileyeceğiz, yenileninceye kadar 70 bin öğretmen atayacağız. Yani 70 bin açık olduğunu söylüyordu ama bize göre 140 binin üzerinde açık var. Bu yıl emekli olan yaklaşık 30 bin öğretmenle birlikte bu açık 170 bine çıktı. Şimdi 70 bin atamadan vazgeçti. İki gün önce dedi ki 'vekil olarak atayacağım'. Dünkü açıklamasında ise 'Türkiye'de öğretmen açığı yok'. Vekil öğretmenlik tehlikeli, ücretli öğretmenlik ise bir aylık iki aylık bir öğretmenlik. Onun dışında öğretmen olmayanı öğretmen atıyorlar. Bu vekil öğretmenlikle ücretli öğretmenlikle ne kadar öğrenci yetiştirilebilir, ne kadar kaliteli bir öğrenci yetiştirilebilir? Bunu son KPSS sınavında gördük, öğrencinin kalitesi gitgide düşüyor.''
     Öğretmenlerin ekonomik açıdan sıkıntı içinde olduğunu ileri süren Adıbelli, ''Milli Eğitim Bakanı veya Maliye Bakanı diyor ki 'bir öğretmen 2 bin 500 lira maaş alıyor'... Ben 32 yıllık öğretmenim, aldığım maaş bin 630 lira'' dedi.

Editör: TE Bilişim