Köy meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  yüz yıl sonra dedelerine göstermiş oldukları ilgi ve misafirperverlikten dolayı Sarıhamzalı Köyüne teşekkür etti.
Burada vatandaşlarla yaptığı sohbette Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sarıhamzalı Köyüne 100 sene önceki bir iyiliğe karşılık teşekküre geldiğini söyleyerek; " Demek ki 100 sene sonra bile iyilik karşılığını buluyor, iyilik unutulmuyor. İyilik yapmanın en güzel örneklerinden birini bu köyde yaşadık. Benim atalarım aslen Ahıskalı, Ahıska Rus işgaline girince Kars’a gelmişler, 93 harbinde Kars işgal edilince Erzurum’a gelmişler, Erzurum’da Ermeniler ailemizin çoğunu katledince aileden 6 kişiyi dedem bu köye getirip bırakıyor ve kendisi de daha sonra askere gidiyor. Bir sene sonra devlet ailemi alıyor ve buradan Zile’ye götürüyor. Dayımlardan çocukken dinlerdik Sarıhamzalı Köyünden bahsederdi. Bu şekilde aklımda kaldı benim. Gün ola harman ola dedik ve bugün buraya geldik, 100 sene önce dedelerimizin bir birine karşı yaptığı ihsanı, ikramı ile torunlarıyla birlikte olmak bana şeref veriyor. Onların hepsine Allah rahmet eylesin, Allah razı olsun. İyilik böyle bir şey, 100 sene sonra da olsa balık bilmezse Halik bilir kabilinden. Burada bulunan herkes benim birer hemşerim, birer köylümdür" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin Sarıhamzalı Köyüne göstermiş oldukları ilgi ve alakayla ne kadar vefalı bir insan olduğunu gösterdiğini ifade eden Vali Abdulkadir Yazıcı, "Sıla-i rahim benzeri bir güzellikle, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce buraya geldiler. En son Sorgun ziyareti sırasında babalarının bir dönem yaşadığı yer olan Sarıhamzalı Köyüne gelerek bir gece kalacağı sözünü vermişlerdi. Bugün de sözlerini yerine getirdiler.  Kendileri gelmeden önce de köyümüze çok güzel eserler kazandırlar. Bakanımızın ecdadının, babasının, dedesinin, kaldığı bir yer Sarıhamzalı Köyü. Böyle bir gönül bağı olan bir köye istisna bir şekilde, farklı bir şekilde gelmiş olması bizleri çok mutlu etti "dedi.
Verdiği sözü de yerine getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce geceyi bu köyde geçirdi.
Yozgat Valiliği tarafından başlatılan ve ilimizin sosyal yaşamına önemli katkılar sunacak olan Spor  Vadisi’ndeki inşaat çalışmalarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce burada Vali Abdulkadir Yazıcı'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Editör: TE Bilişim