Bozok Üniversitesi Eğitim ve Yaşam Topluluğu ile başarılı Müzisyen Mustafa Koç, köy çocukları için gönüllü sahneye çıkıyor, elde ettikleri paralarla köy okullarında şölen havasında etkinlikler düzenliyor. Gönüllü grubun bu kez ki adresi şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Çadırardıç Köyü okulu oldu.
Köy programında önce okulun duvarlarını boyadılar, daha sonra müzik eşliğinde halaya durdular. Köy ahalisinin de ilgi gösterdiği köy programı renkli olduğu kadar şölen havasında eğlenceli bir ortamda geçti.
Programa sanatçı kimliği ile destek veren Mustafa Koç Sanat Merkezi Sahibi Mustafa Koç, Çadırardıç’ta köy çocukları ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
Koç, daha önce Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir gece düzenleyerek gelir elde ettiklerini hatırlattı. 
Bozok Üniversitesi Eğitim ve Yaşam Topluluğu öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdikleri gecenin geliri ile köy okullarında programlar tertiplediklerini kaydeden Koç; “Bu gecede biletler sattık. Buradan elde ettiğimiz gelirle de üniversitedeki arkadaşlarla beraber okulumuzun duvarlarını boyadık, öğrenci kardeşlerimiz için pastalar getirdik, mezuniyet gecelerinde eğlendirdik. Böylesine toplumsal bir faaliyet yaptık. Şehirdeki çocukların daha güzel imkanları var biz de elimizden geldiği kadar köydeki çocuklara yardımcı olalım onları bir şeyler yapalım istedik. Gayet güzel oldu” diye konuştu.  
Bozok Üniversitesi Eğitim Ve Yaşam Topluluğu Başkanı Muhammed Ünal da, açıklamasında “Üç senedir baş koyduğumuz bu yolda üçüncü senemizde çok güzel bir etkinlikle köy okuluna geldik. Bu bizim ikinci köy okulu projemiz. İstiyoruz ki kalıplaşmış okullardan başka böyle eğlenceli okullar olsun. Bizler öğretmen adayıyız. Bunun için gerekli çalışmalar yürütüyoruz. Destekleri için Bozok Üniversitesi ve Mustafa Koç hocamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Grubun öğrencileri duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler: 
Öğrenci: Buraya geliş amacımız çocukların öncelikle mutlu olmasını sağlamak. Onların görmediği, yapamadığı, hayal ettiklerini amaçlayarak, boyamalar yaparak onlara yardım etmek ve çocukları sevindirmek hepimizi mutlu etti.
Öğrenci: Kulüp başkanımızla beraber sene başından beri etkinlikler yapıyoruz. Amacımız iyi bir öğretmen olabilmek ve öğrencilere şimdiden katkı sağlayabilmek. Bu gün buraya, yaptığımız etkinliklerde kazandığımız paralarla genç arkadaşlarımızı biraz eğlendirmek, gülmek. Onlarla beraber dertlerine ortak olmak, onların eğlencelerine ortak olmak istedik. Boyama yaptık, eğlendik, top oynadık, şarkı söyledik, dans ettik. İnşallah böyle etkinliklerimiz devam edecek. Güzel insanlar yetiştirmek amacımız, inşallah güzel yetişirler diye umut ediyoruz.
Öğrenci: Arkadaşlarımızla beraber bir etkinlik yaptık. Öğretmen olacağız, hem bize tecrübe olsun hem de köy okullarının durumuna katkıda bulunmak açısından bir şeyler yapalım dedik. Mustafa Koç Sanat Merkezi'nden hocamızla beraber etkinlik düzenledik. Daha önce ücretli bir etkinlik yaptık ve biraz gelir elde etti. Bu gelirle beraber köy okuluna geldik; duvarları boyadık, küçük arkadaşlarımıza kitaplar getirdik eğlenebilelim istedik. Mezun olan arkadaşlarımız var, onlarla beraber eğlenelim istedik.
Çadırardıç Köyü İlk ve Orta Okulu Müdürü Erkan Akın ise, 7 yıldır görev yaptığı okulunda bu tür etkinlikler düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu diye getirdi.
Akın, şöyle konuştu: “Bu köyde 7 yıldan beri görev yapmaktayım. Erzurum Tekman'dan geldiğimde seneye gideriz diye geldik o sene, bu sene derken 7 seneden beri aynı okuldayız. Şimdi 8'inci sınıf öğrencilerinde güzel bir anı, hoş bir tebessüm oluşturmak amacıyla böyle bir gün tertipledik. Sağolsun Bozok Üniversitesi'nden arkadaşlarımız da böyle bir yardım düşündükleri için hem maddi manevi olarak kendi imkanlarımızla aşamadığımız dağları delmek hem üniversiteli arkadaşların gönlünü etmek amacıyla güzel bir etkinlik tertip edildi. Sağolsunlar onlar da canlı müzik olsun her türlü maddi manevi katkıda olsun bizi kırmadılar destek oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum.”
Çadırardıç Köyü İlk ve Orta Okulu öğrencileri ise duygularını şu sözlerle dile getirdiler: 
“- Çadırardık 5-A sınıfında okuyorum. Ve burada 8-A sınıfının mezuniyet günleri vardı. Abiler, ablalar geldi. Onlar geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Duvarları boyadık, onlara yardım ettik. Eğlenceli etkinlikler yaptık.
- Bu gün sağolsunlar abilerim ablalalım buraya geldi, duvarlara resimler yaptı ve bizi çok mutlu ettiler. Bu sene mezun olacağız, eğleneceğimizi düşünüyorum.
- Duvarları boyadık. Abilerimiz geldi çok mutluyuz. Boyamalar yaptık, resimler yaptık.

Editör: TE Bilişim