Sorgun Gençlik Grubu, gençlerin gönül verdiğinde neleri başara bileceğinin bir göstergesi oldu. 12 ay gibi kısa sürede önemli çalışmalara imza atan Hali Uğuz liderliğindeki gençlik grubu, “Engelleri Sanatla Aşıyoruz” projesi ile Sorgun’daki pek çok engeli aşabileceklerinin mesajını verdi.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı  (Ulusal Ajans) Eylem 1.2 "Engelleri Sanatla Aşıyoruz" "Overcoming The Barriers With Art" Projesi’nin onaylanmasının ardından Yozgat kamuoyunda ismini duyurmayı başaran grup, gençleri faydalı projeler etrafında bir araya getirmesi bakımından da örnek oldu.
Sorun  Gençlik Grubu Lideri Hali Uğuz; “Sorgun Gençlik Grubu olarak yaklaşık 12 aydır gönüllü gençlerle ve gençlik çalışanlarıyla bir araya gelmiş ve kendilerine ana çalışma alanı olarak gençlik ile gençleri ilgilendiren konularda çalışmalar yapmayı seçmiş bir gençlik grubuyuz” dedi.
Grup olarak gençler için bir şeyler yapmaya başladığı ve bu amaçla bir araya geldiği günden itibaren ekip çalışmasını, işbirliğini, sinerjiyi, faaliyet alanımızla ilgili konularda bilgi ve deneyim paylaşımını benimsediklerinin altını çizen Uğuz; “Grubumuz bütün çalışmalarını; "Gençlerin yaşam alanlarına değer verdiğin ve birşeyler yaptığın ölçüde; kendi yaşamına da değer vermiş olursun." felsefesiyle yürütmektedir.
Sorgun Gençlik Grubu olarak misyonumuz; imkanı kısıtlı gençlerle Avrupalılık bilinci ekseninde yine gençler ve onların yaşam alanları için; spor ve dış mekan etkinlikleri aracılığıyla faaliyetler yaparak, onların çevre konularına duyarlı olmalarını sağlamak, bilinçli farkındalık oluşturmak, sosyal yaşamda aktif roller üstlenmelerini sağlamak, yaşama sevinçlerini canlı tutmak, toplumun yaşayan bir değeri olduklarını hissettirmek ve gençler arasında bunun farkındalığını oluşturmaktır” diye konuştu.
Uğuz, şunları söyledi: “Sorgun Gençlik Grubu farklı eğitimsel, kültürel ve sosyal düzeylere sahip, farklı ilgileri ve yetenekleri olan gençlerden oluşmaktadır. Grupta aktif rol alan özellikle gençlerden, öğretmenlerden ve diğer gönüllü genç üniversite öğrencilerden oluşan üyelerimiz, sosyal sorumluluk düşüncesiyle ve dinamik heyecanlarıyla mahallede yaşayan gençlerin hayatla barışık yaşayıp topluma entegre olmalarına katkı sağlayabilecek yeterliktedir.  Gençlerimizin mutlu, huzurlu, sevgi dolu, insanları hoşgörü ile kucaklayan bir yaşam sürdürmelerine katkı sağlama çabası içerisindeyiz.  Genç üyelerimizin proje uygulamada istekli ve heyecan dolu olmaları önemli bir avantajımızdır.”
Grubun internet sitesi ve sosyal paylaşım sitesi aracılığı ile gençlere seslenen Uğuz; “Sorgun Gençlik Grubu olarak yaklaşık 12 aydır gönüllü gençlerle ve gençlik çalışanlarıyla bir araya gelmiş ve kendilerine ana çalışma alanı olarak gençlik ile gençleri ilgilendiren konularda çalışmalar yapmayı seçmiş bir gençlik grubuyuz. Gönüllü üyeleri bekliyoruz” dedi.
Halil UĞUZ liderliğindeki grubun gönüllü üyeleri şu isimlerden oluşuyor: “Satı Şahin, Sezer Sipahi, Sema Çekerek, Mehmet Küçükkaradoğan, Sefa Alıç, Rahile Cesur, Gülsemin Çekerek, Fethullah Çalışkan, Mustafa Emre Biçer, Burak Gözübüyük.”

Editör: TE Bilişim