Gençlik Merkezi sportif ve eğitim faaliyetlerin yanı sıra sosyal projelere de aktif yer alıyor.  ‘Bir kullanımlık sanma kaldırıp atma’, ‘Kitap Toplama’ kampanyası gibi projelere imza atan Gençlik Merkezi, Mavi Kapak Projesi’ne de destek verdi.
Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz ve gençler, toplanan 200 kilogramlık mavi kapağı İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği’ni (İÇADER) ziyaret ederek kapakları teslim etti.
Dernek Başkanı Hamide Taşarslan Erdil’e kapakları teslim eden Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, sosyal sorumluluk projelerinin sürekli devam ettiğini belirterek; “Bir kullanımlık sanma Kaldırıp atma projesiye  ÖSYM tarafında düzenlenen sınavlardaki  kullanılan kalem silgi ve kalem tıraşı toplayarak ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Yeni başlattığımız bir proje ile Kitap Toplama kampanyası adı altında okunmuş bir kenara terkedilmiş kitapları yeni okuyucular buluşturuyoruz. Gençlik Merkezine gelen çocuklarımız kitapları getiriyorlar bizde köprü vazifesi olarak köy okullarına teslim ediyoruz. Bu sayede çocuklarımızın da iyilik yapma bilincinin oluşmasına katkı sağlıyoruz” dedi.
Mavi Kapak kampanyasının da bu projelerden bir tanesi olduğunu belirten Sapmaz, kapakların toplanmasında emeği olan tüm gençlere teşekkür etti.
İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği (İÇADER) Başkanı Hamide Taşarslan Erdil de, dezavantajlı çocukların fiziksel engelli olsalar bile pozitif, hayata neşe ile bakma haklarına sahip olduklarına vurgu yaptı.
 Erdil, duyarlı davranışlarından ötürü Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz ve gençlere teşekkür etti. Ziyaret sırasında Engelliler Haftası’nda engelli gençler ve Gençlik Merkezi’nin ortaklaşa düzenleyeceği bir programda bir engelliye tekerlekli sandalye verilmesi kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim