İl Tarım Müdürlüğünün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hazırladıkları genç çiftçilerin eğitimine yönelik proje kapsamında 6 ülkeden gelen çiftçiler İl Tarım Müdürlüğünü ziyaret ederek, birimler hakkında bilgi aldı.
     Proje kapsamında Türkiye, Romanya, İspanya, İtalya, Macaristan, Yunanistan'dan toplam 17 genç çiftçi Yozgat'ta önceki gün biraraya geldi. Genç çiftçiler Proje Koordinatörü Şükrü Köksal ve Enver Tufaner gözetiminde Yozgat İl Tarım Müdürlüğüne götürülerek, müdürlükte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Daha sonra Tarım İl Müdürü Ünal Koçak tarafından makamda kabul edilen genç çiftçiler müdürlüğün çalışması hakkında bilgiler aldı. Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz'ün de hazır bulunduğu kabulde İl Müdürü Koçak, tarım müdürlükleri ile birlikte sivil toplum örgütü olarak faaliyet gösteren oda, birlik ve kooperatiflerin Türk tarımını yönetim, yönlendirdiğini ifade etti.
     Yozgat'ta bulunan 6 ülkeden çiftçiler diğer tarımsal faaliyetleri de yerinde inceleyecek.
6 ÜLKEDEN GELEN GENÇ ÇİFTÇİLERE
YÖNELİK EĞİTİM
    İl Tarım Müdürlüğü'nün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hazırladığı genç çiftçilerin eğitimine yönelik projenin uygulanmasına başlandı.
     Proje kapsamında Türkiye, Romanya, İspanya, İtalya, Macaristan, Yunanistan'dan genç çiftçiler Yozgat'ta biraraya geldi.
    Proje Koordinatörü Şükrü Köksal ve Enver Tufaner gözetiminde biraraya gelen genç çiftçilere, Yozgat'ta yürütülen tarım sektörüyle ilgili çalışmalar anlatılırken, tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve tesislerde gezdirildi.
     Dört gün süreyle Yozgat'ta kalacak olan farklı ülkelerden genç çiftçiler, köyleri de ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyecek.
Editör: TE Bilişim