Başkan Dr. Kazım Arslan, mesajında, Gazi Mustafa Kemal’in “Gazilik” ünvanını aldığı tarih olan 19 Eylül tarihi Gaziler günü olarak kutlandığını hatırlatarak; “Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.
Arslan, her biri Türk tarihinin şanlı birer sayfasını teşkil eden, İstiklal Savaşı, Kore Harbi, Kıbrıs Barış Harekâtı ve Terörle Mücadele Harekâtı sırasında hayatlarını seve seve feda etmeyi göze alan gazilerin günü olan, 19 Eylül Gaziler gününün özel bir muhteviyata sahip olduğu gerçeğine vurgu yaptı.

Arslan, şunları söyledi: “Bugün bizler huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, bu güzel vatan ve millet uğruna hayatlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ve aynı amaç uğrunda Gazi olan Gazilerimiz sayesindedir. Bugün Gaziliğe ulaşmış; cesaretin, feragatin ve fedakârlığın her türlüsünü gözünü kırpmadan göstermiş bütün gazilerimize teşekkürü bir borç biliriz. Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun. Onların vatan ve millet için ortaya koydukları fedakârlık her türlü tarif, tanım ve taltifin üstündedir. Bu yüzden onlar; Türk milletinin gönlünde, hiçbir ölçüyle ifade edilemeyecek sevgi ve muhabbete sahiptirler. Hem şehit yakınlarımız hem kahraman gazilerimiz bizlere Türk Milletinin emanetidir. 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.”

Editör: TE Bilişim