Final Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilen seçimler oldukça heyecanlı geçti. Okula devam eden her öğrencinin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde, öğrencilerin son derece ilgili ve aynı zamanda da heyecanlı oldukları görüldü. 
Temsilcilik için aday olan öğrenciler haftalar önce başlattıkları seçim çalışmalarını tamamladılar. İşadamı Nurullah Nurdoğan’ın oğlu Atıf Nurdoğan, 36 oy alarak okul temsilcisi oldu.
Seçimlerde Ahmet Yuluk 15, Muhammed Keser Yılmaz 7, Yaşar Enis Cansever 12, Ayyüce Yılmaz 14 ve Bahadır Erdoğan 1 oy aldı.
Öğrenci temsilcilerinin, öğrencilerin eğitim, sağlık, spor, kültürel ihtiyaçlarının karşılaması ve geliştirilmesinde haklarını gözetmek, okul yönetimi ile öğrenciler arasında etkin bir iletişim kurarak öğrencilerin beklenti ve isteklerini yönetime iletmek, öğrencilerin eğitim öğretim konusunda kararları aktif katılımlarını sağlamak gibi görevleri bulunuyor.
Yozgat Final Eğitim Kurumları Müdürü Mustafa Başer, öğrencilerin heyecanına ortak oldu. 
Başer, “Bu seçimler sonrasında öğren; Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilerimize seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlamaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim