Belediye Başkanı Kazım Arslan, bu yıl 15-16-17 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Sürmeli Festivali’nin ilk gününü “Sünnet Şöleni”ne ayırdıklarını söyledi.
Arslan, 200 çocuğu sünnet ettirmeyi planladıklarını fakat, talebin fazla olması halinde sayının artırılabileceğini belirtti.
Sünnet şöleninde çocukların sünnet kıyafetlerinden mevlüdüne kadar her şeyin en ince ayrıntısına kadar planladığını kaydeden Arslan, şunları söyledi:
“Her yıl Yozgat Belediyesi tarafından 200 çocuk sünnet ettiriliyor. Bu yıl da hem geleneği devam ettirme adına hem de çocuklarımızın bir sünneti yerine getirmesine vesile olmak adına 200 çocuğu sünnet ettireceğiz. Sayıyı talebe gör artabilir.
Bu yıl Sürmeli Festivalinin ilk gününü Sünnet Şölenine ayıralım istedik. Gün içerisinde kıyafetlerini giyen çocuklar için daha sonra mevlidi şerif okutulacak.
Cumhuriyet Meydanı’nda akşam çocuklarımız ve ailelerinin katılacağı müzik eğlence programı tertipleyeceğiz. İnşallah çocukların unutamayacağı, sürekli hatırlayacağı renkli bir gün düşünüyoruz.”

Editör: TE Bilişim