Kuzey duvarının dışında bir üst pencere alınlığında 1907 tarihi yazılıdır, bu tarihte yapıldığı kabul edilmektedir. Sonraki bir tarihte güneybatı köşesine bir minare ilave edilerek camiye çevrilmiştir.
    Doğu- Batı doğrultusunda  dikdörtgen planlı ve üç neflidir. Doğu cephede apsis (Kiliselerde doğuyu gösteren mihrap) nişi yer alır. Kilise camiye çevrilirken güney yönüne bir mihrap nişi eklenmiştir. Yapının içi ve dışında sadelik hakimdir. Pencere silmeleri, saçak silmeleri ile pencere kilit taşlarındaki figürlü süslemeleri dikkat çeker. Yapının harim kısmı beyaz, son cemaat yeri açık ve kahverengi silme taştan, minare gövdesi tuğladan yapılmıştır.
    Harim doğu-batı doğrultusunda iki sıra üçayakla üç nefe bölünmüştür. Neflerin üzeri beşik tonozla örtülmüştür. Orta nef daha geniş tutulmuştur. Sütunlar yüksek kare kaideler üzerine oturur. Köşeleri volütlü ince başlıkları vardır. Doğuda dışarı taşmayan bir apsis yanlarında pastaforiom hücreleri bulunur. Batıda ise güney ve kuzey kanada doğru galeri gibi uzanan U şeklinde bir mahfili vardır. Güney cephede bir mihrap nişi açılmıştır. İç mekânı dikey eksende yer alan geniş yuvarlak kemerli alt ve üst pencereler aydınlatır.  Batıda üç bölümlük bir narteks (Kiliselerde hazırlık bölümü denilebilecek küçük bir bölüm) vardır. Narteksin üzeri düz tavanla örtülmüştür. Narteks bugün önü camekânla kapatılmış üç yuvarlak kemerle dışarı açılır. Narteks güneye ve kuzeye doğru dikdörtgen şeklinde taşan ve çift katlı bir dış görünüşe sahiptir. Narteksin kuzeybatısında çan kulesi yer alır. Fatih (Kilise) Camii kırma çatılı ve profili ince saçaklıdır. Camiin iç ve dışında süsleme yoktur.


Editör: TE Bilişim