Yozgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Bekir Hazer, atölyeleri gezen İl Milli Eğitim Müdürü Kuş'a bilgi verirken, okulda bulunan 5 ayrı atölyede üretime katkıda bulunulup, alınan siparişlerin üretimi yapılırken, öğrencilerinde meslek edindiklerini söyledi. Hazer, ''Öğrencilerimiz atölyelerde çalıştıkları süre içerisinde asgari ücret doğrultusunda Döner Sermaye Saymanlığımızdan ücret almakta, elde edilen kar ile atölyelerin makine ve benzeri malzeme ihtiyaçları karşılanmaktadır'' dedi.

Okul atölyelerinde yapılan üretimle elde edilen gelirden devlete vergi ödeyip, Çocuk Esirgeme Kurumu'na pay verdiklerini kaydeden Okul Müdürü Hazer, yapılan okul donanım malzemeleri ve mobilyaların hem kaliteli ve dayanıklı hem de piyasadan oldukça farklı olduğunu söyledi. Yeni öğretim yılı öncesinde siparişlerin alındığını, alınmaya da devam edildiğini kaydeden Hazer, ''Giresun ve Tokat'tan yarı mamul ahşap malzeme getirip, burada işliyoruz. Yıllık 2 bin civarında, bazen üzerinde okul sırası siparişi alıp, teslim ediyoruz. Okul sıralarımız, piyasaya göre daha dayanıklı, 12 yıl kullanılabilmektedir. Okul sıralarının kalınlığı 22 milimdir. Her yıl bir milimi silinip, kullanılabilmektedir'' diye konuştu. Geçtiğimiz dönem Sakarya İlkokulu'na yaptıkları 50 panel kapının örnek teşkil ettiğini kaydeden Okul Müdürü Hazel, şöyle konuştu:

''Okullarımızdaki panel kapılar, öğrencilerin sıkça girip, çıkmaları nedeniyle kısa sürede tahrip olmakta, çoğu da patlayıp, dağılmaktaydı. Bu konuda okulumuz yeni bir çalışma yaptı. Sakarya İlkokulu'na 6 milim kalınlığında sunta kullanılarak yapılan panel kapıların içerisine oluklu mukavva yerine yalıtımda kullanılan köpük kullanıldı. Kapı menteşe sayısı ikiden üçe çıkartıldı. Böylece daha dayanıklı kapılar ortaya çıktı. Sonrasında okulumuzun ihtiyacı olan kapıları yaptık. Yeni dönem için ise 76 panel kapı siparişi aldık.''

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da, mesleki eğitime büyük önem verildiğini belirterek, okuldan mezun olan öğrencilerin kendi işyerlerini kurabilme imkanına sahip olduklarını bildirdi. Kuş, okulda yapılan mobilya ve dekorasyon malzemelerinin günün koşullarına göre tasarlandığını, okulda tasarlanıp yapılan mutfak veya gar dolabının, masaların, çekmecelerin tek amaçlı değil birden fazla amaca yönelik olmasıyla, daha ekonomik olduğunu bildirdi.

Editör: TE Bilişim