Kongreye AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, Belediye Başkan Vekili Talip Karslıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçarslan, Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ve Sağlık-sen üyeleri katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Faik Eroğlu, bu camianın, bu büyük ailenin birlikteliğinin amacı ve gayesinin sadece çalışanlar için bir ücret sendikacılıgı yapan bir sivil toplum örgütü değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğinin inşaasında rol alan vatanseverlerin birlikte oldugu bir camia olduğunu söyledi.
Eroğlu konuşmasına şu şekilde devam etti, “Sendikamız kamu çalışanlarının hep yanında olmuştur. Kısaca başlıklar halinde birlikte bir hatırlamamız ve hatırlatmamız gerekir ise, uzun zamandır dile getirdigimiz saglık çalışanlarına yıpranma payı, lisans tamamlama hakkı, kurumlarda kreşlerin zorunluluğu bayan çalışanları ilğilendirdigini düşünüyorum. Hamile ve doğum yapan memurlar ile özürlü memurları gece nöbet ve vardiyası muafiyeti getirildi. Süt izni ilk 6 ay günde 3 saat ikinci 6 ay 1,5 saat düzenlemeleri sağlanmıştır. Bir yıl olan ücretsiz izin hakkı 2 yıla çıkarılmış ve aynı zamanda ister ise babaya da ücretsiz izin verilmesini sağladık. devlet memurlarının il dışına çıkışları mülkü amir iznine bağlı idi. Bunun kaldırılmasını sağladık. 5 yılını tamamlayan memurlar en fazla 2 defada toplam 1 yıla kadar aylık izin almasını sağladık. Vekil ebe ve hemşire yıllık izin ve döner sermaye hakkı elde ettik. Sözleşmeli pozisyonlarındaki personelin sözleşme ücreti ve damga vergisinin kaldırılmasını sağladık. Her şeyden çok daha önemli olduğunu inandığımız 2011 yılı refandumun da evet diyerek toplu sözleşmeli sendika hakkını hep beraber elde ettik. Sözleşmeli personelin emsali personelle aralarındaki haksız ücret uygulamalarını ortadan kaldırdık. Sözleşmeliler için hayati önemi olduğunu bildiğimiz en önemli konu kadro meselesi yani dönemin başbakanı ve yeni cumhurbaşkanımız tarafından Memur-Sen kongresinde bizzat müjdelemiş ve böylece ülke genelinde 200 bine yakın sözleşmeli personel kadroya geçirilmiştir. 112 çalışanlarımız riskli birim katsayısıyla ek ödeme gelirleri arttırılmış nöbet ücretleri yüzde 50 zamlanmıştır. Şoförlük görevi üstlenen A.T.T’ler sürücü katsayısı ile gelirleri artırılmıştır. Yine yataklı tedavi kurumlarının riski birimlerinde görevli çalışan arkadaşlarımızın nöbet ücretleri yüzde 50 oranında artırılmış, dini bayramlar da tutulan nöbetler tüm birimler için yüzde 50 oranında artırılmıştır. Genel idari hizmetler sınıfında görev yapan personellere nöbet ücreti ödenmesi sağlanmıştır. Radyoloji çalışanlarımızın yıllık izin, sağlık şua izninde kesilen döner sermayelerinin ödenmesini sağladık. Çok önemli olduğuna inandığım engelli aile ferdi bulunan çalışanların izin ve nöbet muaffiyetini sağladık. Memurlara verilen giyim yardımlarının nakdi olarak verilmesini sağladık. Genel merkezimiz tarafından yetkilendirilmiş olan bir hukuk bürosu marifetiyle üyelerimizi idari davalarda hukuki destek sağlanmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim