Yozgat Sürmeli Engelliler Derneği Başkanı Zekeriya Şahin’in, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz’le yaptığı görüşme neticesinde, Abide İşhanı girişinde engelliler için tahsis edilmesine rağmen bir türlü engelliler tarafından kullanılamayan alanın iptal edilerek, tüm otoparkların engeller için tahsis edilmesine karar verildiğini söyledi. 
ENGELLİLER DIŞINDA TÜM ARAÇLAR PARK EDİYORDU
Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’ın, kent merkezinde başlattığı düzenleme çalışması çerçevesinde engellilerin tüm otoparklardan yararlanmasına karar verildi.  
Abide İşhanı’nın Lise Caddesi güzergahındaki girişinde 5 aracın sığabileceği dar bir alan yıllardır engelliler otoparkı olarak kullanılıyordu. Otoparkın engelliler dışındaki otomobil sahipleri tarafından da kullanılıyor olması çoğu zaman tartışmalara da neden oluyor, bu durum engellilerin üzülmesine neden oluyordu. 
Sürmeli Engelliler Derneği Başkanı Zekeriya Şahin’in, belediye yetkilileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde tüm otoparklardan engellilerin ücretsiz istifade etmesinin yolu açıldı. 
Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, Abide İş Hani önünde bulunan Engellilere ait park yerinin istismara açık olduğunu bu nedenle de burada ki park yerini kapattıklarını söyledi. Açıkgöz, aldıkları karar ile belediyeye ait bütün oto parkları engellilerin ücretsiz olarak kullanabileceklerini belirtti.
Sürmeli Engelliler Derneği Başkanı Zekeriya Şahin, gösterilen duyarlılıktan ötürü Belediye Başkanı Kazım Arslan ve başkan yardımcılarına teşekkür etti. 
Şahin, yıllardır Abide İşhanı girişindeki alanın engelliler dışındaki herkes tarafından kullanıldığına dikkat çekerek, alınan yeni kararın engelliler adına memnuniyet verici olduğunu söyledi. 

Editör: TE Bilişim