Yozgat Celal Atik Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenledi. Okul salonunda gerçekleştirilen Bilim Fuarının açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Erdoğan, Eğitim Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli,, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bilim fuarında okulun öğrencileri hazırladıkları bir birinden güzel ve ilginç projelerini tanıttı. 

Özellikle hayatı kolaylaştıracak birçok projenin yer aldığı fuarda öğrenciler hazırladıkları projelerle takdir topladı. Öğrenciler sergiledikleri projelerin tanıtımını da yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, öğrencilerin birbirinden farklı projeler hazırladığını söyledi. Öğrencilerin hazırladıkları projelerin yaşamı kolaylaştırmak adına dikkat çekici olduğunu dile getiren Kuş, projelerle öğrenciler görerek öğrendiklerini ifade etti. 

Kuş, “Burada amaç çocuklarımızı bilimsel araştırmalara teşvik etmek, onların yeteneklerini, kabiliyetlerini ortaya koymaktır. Bu proje sonucunda şunu görüyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize imkan sağlandığı takdirde, ortam sağlandığı takdirde neler yapabileceklerini gördük. Öğrencilerimizin güzel projeler ortaya koymaları adına bu müsabakalar, bu sergiler, bu organizasyonlar çok önemli. Bunun sonuçlarını burada beraber gezmiş görmüş olduk. Çocuklardan dinlemiş olduk. Biz elimizden geldiğince şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da imkan ve fırsat sunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Celal Atik Ortaokulu Müdürü Mustafa Uyar ise öğrencilerin hazırladığı projelerin sergilendiğini söyledi. TÜBİTAK'ın öğrencilere bilimi sevdirmek, tabana yaymak ve bilimsel farkındalık yaratmak amacıyla proje bu tür fuarları açtığını anlatan Uyar, “Yeni nesil bize göre daha cesur, bilime ve teknolojiye aç. Bir o kadar da heyecanlılar. Öğrencilerimiz bilime açken okumayı da sevmiyorlar. Bir sayfayı okumadan başka sayfaya geçiyorlar. Çocuklara okumayı sevdirmemiz gerekir. Çocuklara yatırım yaptığımız zaman geleceğimiz refah içerisindedir'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim