Adalet ve Kalkınma Partisi İl Danışma Meclisi toplantısı Cumartesi günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı.
    Toplantıda konuşan Ak Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, yeni hastanelerin, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrenci sayısının iki katına çıkacağının ve projelerin müjdesini verdi.
    Saat 10:30'da başlayan toplantıya Teşkilat Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Yozgat Milletvekili Ak Parti Gurup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve partililer katıldı.
YOZGAT SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM YAŞAYACAK
    Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada Yozgat'taki Ak Parti hizmetlerinden bahsetti.
    Toplu konuttan doğalgaza pek çok hizmeti Yozgat'a kazandırdıklarını söyleyen Bozdağ, bu çerçevede Yozgat'ın sağlıkta bir dönüşüm yaşayacağını söyledi.
    Bozdağ; “Yozgat'ımızın sağlık alanındaki hastaneleri yaklaşık bir veya iki yıl içerisinde tek kişilik odalara dönecek. Yani sağlıkta büyük bir dönüşüm Yozgat'ı bekliyor, şuanda başlayan ilçelerimiz oldu. İnşallah 2011 içerisinde bütün yapılması gereken ihaleler yapılmış olacak. Hastaneler tek odalı olacak, refakatçisi içinde olacak, WC'si içinde olacak, banyosu içinde olacak” dedi.
500 POLİS ÖĞRENCİSİ
DAHA GELECEK
    Polis Meslek Yüksek Okulu'ndaki öğrenci kapasitesinin iki katına çıkartılarak ikinci bir Polis Meslek Yüksek Okulu'nu da Yozgat'a kazandırılmış olduğunu ifade eden Bozdağ, bununla ilgili yatırım programına gerekli çalışmaların konduğunu, önümüzdeki yıl çalışmaların netleşeceğini kaydetti.
ET ENTEGRE TESİSİ ÖNEMLİ BİR YATIRIM OLACAK
    Devri kısa bir süre önce gerçekleşen Et Entegre Tesisi'nin son durumu hakkında da bilgi veren Bozdağ şöyle konuştu:
    “Belediyemizin uhdesinde bulunan Et Entegre Tesisiyle ilgili çalışmalar da noktalanmak üzere.
    Artık Yozgat hayvan kesimi ve süt ürünleri konusunda da önemli bir merkez haline gelecektir. Devlet yatırım yapmazken bu anlamda Yozgat'a özel Sayın Başbakanımızın talimatı, sayın bakanlarımızın konuya eğilmesi ve milletvekillerimizin desteği ile Yozgat bu alanda artık önemli bir değişimi, dönüşü gerçekleştirmiş olacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”
YOZGAT GÖLLERİ
GÖLET OLACAK!
    Devletin ülke genelinde başlattığı “Bin göle bin gölet” çalışmasından Yozgat'ın da istifade edeceğine dikkat çeken Bozdağ; “Ayrıca hükümet bin göle bin göle proje başlattı. Yani Türkiye'de bulunan bin göle bin gölet yapacağız. Yozgat su fakiri biliyorsunuz. Bizim ilimizde de şuanda 12 tane göletle ilgili çalışma var. Yozgat'ımızın tarımsal alanda sulanması ile ilgili de bin göle bin gölet çerçevesinde önümüzdeki süre içerisinde 2011'den sonra bir gün içerisinde yapılacak. Yozgat'taki 12 sayısının artma ihtimali var. Su olan her yere gölet yapma noktasında hükümetin, sadece Yozgat'a değil Türkiye'nin her yerine gölet yapma konusunda bir kararlılığı var” diye konuştu.
    Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer de konuşmasında Ak Parti'inin gelecek misyonunun bahsetti. Yaklaşan seçimler öncesi Yozgat'ta Ak Partililerden çıtayı daha yükseklere çıkarma sözü istediklerini belirten Başer, bu seçimden de Ak Parti'nin zaferle çıkacağına inandığını söyledi.
    Belediye Başkanı Yusuf Başer de konuşmasında belediye hizmetlerinden kısaca bahsetti.
Editör: TE Bilişim