Yozgat Belediyesi’nin atıkların geri dönüşümü için başlattığı çalışma okullarda devam ediyor. Alacalıoğlu İlköğretim Okulu’na atık pil, atık kağıt ve atık yağ dönüşüm kutuları yerleştirildi.

            Alacalıoğlu İlköğretim Okulu Çevre ve Sosyal Yardımlaşma Kulübü’nün çevre duyarlılığı belediyeden de destek buldu. Belediye Temizlik İşleri Müdürü Nizamettin Başkal dün okulu ziyaret ederek, atık görü dönüşüm kutularını teslim etti.

            Okul Müdürü Mehmet Kara, Çevre ve Sosyal Yardımlaşma Kulübü Başkanı Selver Koştan, öğrenci velileri ve öğrencilerin de katıldığı törenle atık pil, atık yağ ve atık kağıt geri dönüşüm kutuları okul içerisinde oluşturulan Çevre Dönüşüm köşesine yerleştirildi.

ÇEVRE BİLİNCİ  AŞILIYORUZ

            Alacalıoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kara, çevre bilincini çocukları küçük yaşta vermeye çalıştıklarını belirterek, doğaya en fazla zarar veren atık piller, yağ ve atık kağıtların geri dönüşümüne katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

            Uzmanların 50 yıl sonra maden yataklarının kalmayacağı şeklinde açıklamada bulunduğuna dikkat çeken Kara; “Çevremizi korumak için çocuklarımıza küçük yaşta çevre bilincini verdiğimiz takdirde birer yetişkin olduklarında çevremizi daha çok korumuş olacağız” dedi.

ATIKLAR DÖNÜŞÜM KUTUSUNA

            Çevre ve Sosyal Yardımlaşma Kulübü Başkanı Selver Koştan, öğrencileri ile birlikte atık geri dönüşüm kutuları hakkında bilgi verdi.

            Koştan ve öğrenciler ellerindeki atık pilleri atık geri dönüşüm kutusuna atarak hem yetişkinlere, hem de diğer okullara örnek oldular.

EKMEKLER  ÇÖPE GİTMİYOR

            Alacalıoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri evlerindeki eskimiş ekmekleri okula getirerek, ekmeklerin belediye yetkililerine teslim edilmesini sağlıyor.

            Belediye tarafından ekmekler hayvan koruma barınaklarında kalan köpekler için yemek yapılıyor.

Editör: TE Bilişim