Yozgat Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Yozgat’a 70 kuruşa satılan 250 gram ekmeğe 20 kuruş zam yapılarak 90 kuruşa çıkarıldığını belirterek, “Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine ve yapılan araştırmalar kapsamında çevre illere göre yapılan zammın çok yüksek olduğu belirlenmiştir. Bizde buna istinaden yapılan zamma itiraz ederek, itiraz dilekçemizi valiliğe sunduk. Eğer yapılan itiraz kabul edilip verilen zammın geri çekilmemesi halinde mahkemeye müracaat edeceğiz” dedi.

Çevre illerden Çorum’da Kayseri ve Sivas’ta ekmek fiyatlarının 70-75 kuruş arasında satıldığını vurgulayan Öztürk, “Belediye halk ekmeği ise daha ucuza satılmaktadır. Bu sebeple çevre illere emsal teşkil ettiğinde Yozgat’ta ekmek zammı çok fazladır. Bu sebeple bizde Yozgat Tüketici Haklar Derneği olarak yapılan bu zamma itiraz ettik.
Biz fırın işletmelerinin zarar etmesini istemeyiz, ancak yüzde 30 gibi bir zam yapılmasını da doğru bulmuyoruz” diye konuştu.
Öte yandan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ‘da, odalarına bağlı ekme fırın işletmecilerinin talebi doğrultusunda 250 gram ekmeğin fiyatını 75 kuruş olarak belirledikleri öğrenildi

Editör: TE Bilişim