Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’un üzerinde hassasiyetle durduğu EKAP projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından ilçe okullarında düzenlenen Erasmus+tanıtım faaliyetleri kapsamında düzenlenen toplantılar sonucunda 5 proje Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer bulundu. Yozgat eğitiminde farkındalığı sağlayacak projeler sayesinde 167 öğrenci, 46 öğretmen dünyanın farklı ülkelerini ziyaret etme imkanı bulacak.
 
5 OKULUN PROJESİ 
KABUL EDİLDİ
Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, ‘Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği’ ve ‘Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği’ kapsamında 5 okul için hazırlanan projelerin AB fonları tarafından desteklenmeye değer bulunduğunun söyledi. 
Kuş, EKAP kapsamında AR-Ge birimi tarafından ilçelerde Erasmus+tanıtım faaliyetleri düzenlediğini belirterek; “Bu faaliyetler kapsamında AR-Ge birimimiz tarafından 453 erkek, 198 bayan yönetici ve öğretmenimizin katıldığı ilçe tanıtım toplantıları düzenledik. Tanıtım toplantıları sırasında başvuru yapan okul ve kurumlarımızın heyecanla beklediği 2014 yılı Erasmus+Teklif Çağrısı sonuçları açıklandı. ‘Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği’ ve ‘Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği’ kapsamında ilimizden çeşitli projeler Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. Bu vesile ile okul ve kurumlarımızı kutlar, projelerinin devamını dilerken, AR-GE birimine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

OKULLAR VE PROJELERİ 

AB fonları tarafından desteklenmeye değer görülen projeler, okulları ve faydalanıcıları: 
“Yozgat Mesleki Eğitim Merkezi ‘Teknolojinin Sanayiye Armağanı CNC Freze Tezgahların Programlanması ve Kullanımı, Yararlanıcı Sayısı: 35 öğrenci, 77 bin 448 Avro.
Akdağmadeni Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Eğitimde Drama Yaklaşımlarının 0-6 Yaş Çocuk Eğitimlerinde Uygulanması, Yararlanıcı Sayısı: 32 öğrenci, 61 bin 469 Avro. 
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Anastezi ve Reanimasyon Alanı Öğrencilerinin Mesleki Bilgi ve Becerilerinin Arttırılması-Anestezi Uygulanan Ortamlarda AB Standartlarında İş Sağılığı ve Güvenliği, Yararlanıccı Sayısı: 40 öğrenci, 81 bin 215 Avro. 
Yozgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, AB Standartlarında Ticaret Meslek Lisesi Öğrencilerinin E-Ticaret Alanındaki Mesleki Bilgi ve Becerilerinin Arttırılması, Yararlanıcı Sayısı: 60 öğrenci, 4 öğretmen. 105 bin 200 Avro. 
Aydıncık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Yetişkin Eğitiminde Görev Alan Eğiticilerin Androgojinin İlkeleri Konusunda Eğitimleri. Yararlanıcı Sayısı: 42 personel. 58 bin 480 Avro. 

AR-GE’DEKİ  PROJE 
BEYİNLERİ 
Yozgat Eğitiminde Kaliteyi Artırma Projesi’nin (EKAP) uygulanmasında büyük emek sahibi olan, son 5 projenin hazırlanmasında önemli katkıları bulunan proje ekibi şu isimlerden oluşuyor: 
“Erol Özel, Ömer Rıza Zararsız, Mehmet Emin Aksoy, Mehmet Durmaz, Uğur Çınar.”

Editör: TE Bilişim