Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Güneş, “Yozgatlı Hüzni’nin Mensup Olduğu Edebi Gelenek” temalı sohbet programı gerçekleştirdi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu ve diğer davetli konukların katıldığı sohbet programından konuşan Doç. Dr. Mustafa Güneş,  Türk Edebiyatı’nın temel taşlarından şair Hüzni Babayı ölümünün 80. yıldönüemünde anmak onun eserlerinden örnekler sunmak ve onu unutmadığımızı hatırlatmak üzere bugün Yozgat’ta olduğunu söyledi.  
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Güneş sohbetinde şu görüşlere yer verdi. “Türklerin İslamiyet’i kabulünden sonra Türk Dili ve Edebiyatı’nda büyük değişiklikler oldu. XI. yüzyıldan itibaren İslamiyet’in tesiriyle dünya çapında eserler verilmeye başlandı. XII. ve XIII.  yüzyıllar arasında Türk Edebiyatı gelişimini sürdürerek XV. yüzyılda kuruluş aşamasını tamamladı. XVI.  yüzyıldan sonraki dönemlerde zirve şairleri ortaya çıkardı. Tanzimat’ın ilamından sonra, Batı esiriyle gelişen Türk Edebiyatı, daima geçmişteki köklü birikiminden ilham alarak yoluna devam etti” dedi.  
Doç. Dr. Güneş, “Cumhuriyet döneminde bile klasik şiirin önemli bir temsilcisi Yozgatlı Hüzni’yi yetiştirdi. Günümüzde Osmanlı Türkçesi’ne  ait binlerce kelimeyi unuttuğumuz ve kendimize ait pek çok edebi değeri zihin dünyamızdan çıkardığımız ve en büyük entelektüel birikimimizden birisi olan geleneksel şiir birikiminden uzaklaştığımız için artık büyük şair ve düşünürler yetiştiremez  olduk. Geniş bir zaman ve coğrafya içinde gelişerek günümüze kadar  devam eden milli kültürümüzü daha yakından tanımak ve tanıtmak ihmal edilmemesi gereken önemli bir görevdir. Hızla modernleşen günümüz insanının, klasik kültür ve edebiyatla da bağlarını koparmaması gerekir.” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim