Grand Ser Otel’de saat 11.00’de başlayan 49’uncu Bölge Yozgat Eczacı Odası 4’üncü Mali Genel Kurulu’na eczacılar yoğun ilgi gösterdi.
Genel kurul divan seçiminin ardından yönetim kurulu faaliyet raporu okundu. 49’uncu Bölge Yozgat Eczacı Odası Başkanı Harun Lekesiz, yaptığı konuşmada eczanelerin uygulanan yönetmelik ve yasalarla çok daha iyi seviyeye geldiğini söyledi.

Lekesiz; “Eczanelerde satılan ürünlerin hasta sağlığını doğrudan etkileyen ürünlerin eczane dışında satılması meseli. İlaçların marketlerde satılması meselesiydi ki bu yasa ve yönetmelikle tamamen önüne geçilmiş oldu. Eczanelerin fiziki koşullarının ne şekilde olacağı, kaç metre kare olacağı, laboratuar ortamının ne olacağı gibi konular vardı. Yönetmelikle biraz daha ileriye götürüldü günümüz teknolojisine uygun hale getirildi. Bununla ilgili en önemli şeylerden bir tanesi önümüzdeki 2016 yılından itibaren eczanelerin ilaçları saklama koşullarını muhafaza edilme imkanı eczanelerimiz için düzenlenecek” diye konuştu.

Daha sonra Yozgat Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Hüseyin Alp Doğan, yönetim kurulu mali ve denetleme kurulu raporlarını okudu. Raporların görüşülmesi ve ibrasının ardından 2014-2015 bütçe tasarısı görüşülerek onaylandı.

Editör: TE Bilişim