Yerköy PTT'sinin başarılı tanıtımı sonucu e-devlet uygulaması ilçede yaygınlaşmaya başladı.
    1 Kasım tarihi itibari ile Yerköy'de de başlayan e-devlet şifresine sahip olan Yerköyüler, SSK'lı olarak çalışıyorsanız priminizin ödenip ödenmediğini, Bağ-kur'lu iseniz borcunuzun olup olmadığına bakmak için ve birçok şeyi e-devlet şifresi sayesinde bilgisayar başında öğrenme imkanına sahip oluyor. 
    Türkiye'de 1 Kasım 2010 tarihi itibari ile faaliyete geçen 'e-devlet kapısı projesinin önemli olduğunu belirten yetkililer, "Bilgi toplumuna dönüşümün yolunu açan 'e-devlet kapısı projesiyle birlikte devlet, vatandaşlara hızlı ve kaliteli hizmet sunuyor.”ifadelerinde bulundular.
    TC Kimlik numaraları kullanılarak, devlet hizmetlerini tek bir kapıdan vatandaşa ulaştırmak amacıyla 5 yıldan bu yana konuşulan ve 2005 yılında ihalesi yapılan e-Devlet Kapısından öğrenile bilinecek.
    Konu hakkında açıklama yapan Yerköy PTT Müdürü Tarık Şahım, vatandaşlara 'e-devlet şifresi' vermeye başladıklarını söyledi.
    Uygulama için, dileyen vatandaşların son bir kez Yerköy PTT Müdürlüğüne gelmelerini, kendileri için özel olarak üretilecek şifrelerini aldıktan sonra bilgisayar başına geçerek işlemlerini gerçekleştirebilecekleri ifade eden Şahım, şu ifadelerde bulundu.
    Şahım,''e-devlet” vatandaşlara Devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, Devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir.
    Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan sistemler ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.
    Bundan böyle vatandaş https://www.turkiye.gov.tr   adresinden devletle ilgili 100'ün üzerinde resmi işlemlerini kendi internet ortamından yapabilecektir.
    Bunun için isteyen herkes KUMRU PTT Müdürlüklerine, nüfus cüzdanı ile müracaat edip 1TL verip şifresini alarak ilgili siteden işlemlerini kendisi gerçekleştirecek, devletin hizmetlerinden yararlanabilecektir.
    E-devlet, hizmetlerinden yararlanmak için vatandaşların nüfus cüzdanları ile birlikte Yerköy PTT Müdürlüğümüze müracaat ederek 1TL verip şifre paketlerini almalarından sonra, kendi şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr sitesine girerek elektronik ortamdan bir çok işleri internetten yapabilecek.” dedi.
    PTT Müdürü Tarık Şahım, “E-Devlet şifresinin, ellerinde şimdilik sınırlı sayıda şifre paketleri bulunduğunu ve müracaat eden herkese bundan böyle “E-DEVLET” ten yararlanmaları için şifre vermeye devam edeceğiz.
    Ayrıca E-Devlet şifresi alan Yerköylü hemşerilerimiz, 1 TL'ye almış oldukları şifreyi, kaybettiklerinde tekrara ala bilme ücretleri ise 10 TL” Kaydetti.
       
Editör: TE Bilişim